loader
Foto

Galerie foto

23 August - istoria asa cum a fost, interviu cu Regele Mihai la TVR 1

Vineri, 23 august, ora 21.30, şi online pe www.tvrplus.ro

 

Realizatoarea Marilena Rotaru propune telespectatorilor TVR 1 pentru vineri seară, de la 21.30, un dialog cu Regele Mihai I al românilor, în care Majestatea Sa vorbeşte despre ziua de 23 august. Este o altă modalitate de a le reaminti românilor despre seminificaţia zilei de 23 august.

Este prima difuzare integrală, în exclusivitate, a acestui unic interviu – document cu Majestatea sa Regele Mihai. Interviul a fost realizat de Marilena Rotaru, unul dintre realizatorii emisiunii Ora Regelui de la TVR 1,  în luna august 1994.

"Interviul cu Regele Mihai, în forma sa integrală, nu a fost niciodată difuzat la televiziune. Am realizat acest interviu în august 1994, însă în anii aceia exista interdicția de a fi difuzat pe post. Îl pregătisem pentru un colocviu internațional, care urma să aibă loc în toamnă. Interviul integral a fost proiectat în august la Muzeul Țăranului Român şi a mai fost o vizionare a acestuia în luna octombrie la Sala Radio, într-un cadru restrâns. Nu mai există un alt interviu filmat în care Regele Mihai să vorbească despre ziua de 23 august. Ceea ce veţi urmări este un interviu document", promite realizatoarea interviului, Marilena Rotaru.

 

4:10 Oamenii şi legea (R)

Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

(Reluare)

4:55 Agrostrategia (R)

Producator Vlad Macovei

(Reluare)
 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, s-a difuzat drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1