loader
Foto

Galerie foto

30 de ani pe „tărâmul interzis”

La exact 30 de ani de la reîntoarcerea Familiei Regale în România, Camelia Csiki - realizator, ne-a propus, la TVR 1, o ediţie specială Ora Regelui.

 

Ora Regelui

Au trecut 30 de ani de când Majestatea Sa Margareta a venit în România, acasă, țara despre care Regele Mihai şi Regina Mamă Elena i-au povestit de când a deschis ochii.

Pe 18 ianuarie 1990, Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principesa Sofia au sosit la București. Au fost primele reprezentante ale Familiei Regale care au fost lăsate să intre în țară, după Revoluție.

(w882)

„Când am ajuns acasă, am simţit că m-am regăsit pe mine însămi. Era pentru mine ca un tărâm interzis”, declara Majestatea Sa Margareta în 1991.

Din prima clipă în care a pășit pe pământ românesc, Custodele Coroanei s-a pus în slujba românilor. Mai întâi a celor care aveau nevoie urgentă de ajutor: copii seropozitivi, orfani și vârstnici din spitale și azile. Aflată în exil, la Revoluția din 1989, a donat sânge pentru răniți, iar din 1990 a adus tone de medicamente, aparatură medicală, haine, alimente. A organizat evenimente de caritate și a strâns donații pentru a putea să-i ajute pe românii care nu aveau altă șansă. A fost privită cu suspiciune de autoritățile de la București și de o parte a presei, dar nu a abandonat.

Majestatea Sa Margareta a deschis prima fundație din România și a arătat că a te pune în slujba poporului tău e poate cel mai nobil lucru. În paralel, Custodele Coroanei a dus tratative cu conducerea post-decembristă pentru reîntoarcerea acasă a Regelui Mihai.

(w500)

La exact 30 de ani de la reîntoarcerea Familiei Regale în România, Camelia Csiki, realizatorul ediţiei speciale Ora Regelui de sâmbătă, 18 ianuarie 2020, a adunat imagini, fotografii şi interviuri care compun istoria acestor trei decenii. Ele arată modul în care a fost primită Majestatea Sa acasă și noblețea cu care a trecut prin cei 30 de ani.

(w882)

Ann Brooks Cerimele, bona fiicelor Regelui Mihai, ne va ajuta să creionăm portretul primei fiice a suveranului României. Ann păstrează încă amintiri și fotografii din copilăria șefului Casei Regale a României pe care, le puteți vedea, în premieră, la Ora Regelui, sâmbătă, 18 ianuarie, de la ora 14.30.

În 1997, Regele Mihai a desemnat-o pe Majestatea Sa Margareta moștenitoare directă a Coroanei Române și a decis că, după ce el nu va mai fi, să devină suveranul Casei Regale a României.

Emisiunea Ora Regelui poate fi vizionată la TVR după următorul program:

TVR 1 – sâmbătă, 18 ianuarie 2020, ora 14.30

TVR Internațional - sâmbătă, 18 ianuarie 2020, ora 17.00

TVR Moldova - sâmbătă, 18 ianuarie 2020, ora 15.00

 

Producător: Lidia Voicu

Realizator:  Camelia Csiki

 

8:00 Weekend matinal

*Matinal* Sport

Prezintă: Maria Smarandache şi Nadine Vlădescu

*GRUIA DRAGOS DON şi ANA MARIA ACHIM, coodonatorI Sindicatul Studenţilor din Cibernetică + colega din curs de confirmare

Teme de discutie

-Saptamana viitoare incep, la Sala Luceafărul, Serile Teatrului Studenţesc, editia cu numarul 26

-Este cel mai asteptat şi mai longeviv festival studentesc cu intrare libera

-Juriul festivalului este alcătuit din actori din tânăra generaţie

-Pe scena de la Luceafarul vor urca trupe de amatori si de profesionisti

*DANA CONSTANTINESCU şi ANA MARIA ANDREI, realizatoarele emisiunii "În grădina Danei"

Teme de discutie

Duminică, 21 aprilie, pe TVR Folclor, emisiunea-ghid „În grădina Danei”

Ce au pregatit pentru prima editi

Telespectatorii pot urmari, in fiecare sambata, si pe TVR 1, dupa Weekend matinal, un rezumat al propunerilor realizatoarelor pentru urmatoarea editie

*PAVEL BARTOŞ, actor

Teme de discuţie

​Pavel Bartoş are premiera pe 28 aprilie, la Teatrul Stela Popescu

Data de 28 aprilie are o dublă semnificaţie, reprezentând aniversarea de 8 ani de la înfiinţarea Teatrului Stela Popescu.

TSP are o colaborare extraoridnara cu actori din Chisinau

* ALEX ZAMFIR, antreprenor

blogger "Cel mai bun tată"

Alex a lansat recent campania „Jocul pentru Altcineva”.

De asemenea, anul trecut alaturi de Armata Selectarii Atente a Plasticului-ASAP-a creat jocul Adevar sau Reciclare cu o campanie de succes in scolile din Bucuresti si din tara, in care elevii au fost invatati despre recilare, colectare selectiva.

*​ Live Carmen Rusu Lansarea colecțiilor de primăvară/vară ale celor trei designeri: Dan Coma, Doina Levinta și Ana Wagner. Invitatul special al evenimentului va fi Ștefan Câltia, cu colecția sa de portelanuri "Flori pentru Rege". Showroomul va fi deschis și pe 19-20 aprilie între orele 12-18.

Producatori: Raluca Neagu, Horaţiu Rusu

Transmisiune directa

9:50 În grădina Danei

* Episodul 1

Realizator Dana Constantinescu

 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1