loader
Foto

Galerie foto

A existat cu adevărat Elodia?

Cea mai celebră persoană dispărută din România a fost subiectul unei ediţii speciale Dispăruţi fără urmă , miercuri, 20 noiembrie, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 

Adrian Bucur
Dispăruţi fără urmă

UPDATE: Ediția emisiunii din 20 noiembrie este disponibilă pe TVR+

Miercuri seară, la Dispăruţi fără urmă, vom fi martori, alături de Adrian Bucur, în premieră naţională, la... descoperirea Elodiei. Cea mai celebră persoană dispărută din România face subiectul unei ediţii speciale a emisiunii de la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

În 6 ani, câţi au trecut de la dispariţia ei, Elodia Ghinescu a fost depersonalizată şi transformată, prin intensa mediatizarea a cazului, într-un substantiv comun. Ea a devenit un brand: au apărut prăjituri „Elodia”, cârnaţi „Elodia”, pijamale şi ciorapi „Elodia”. Avocata dispărută a fost sursă de inspiraţie pentru creatorii de jocuri pe internet, iar numele ei a intrat şi în repertoriul galeriilor de fotbal.

Povestea acestei dispariţii a fost aruncată în derizoriu de mass-media. Luminile puternice ale reflectoarele au ars imaginea Elodiei, dezumanizând-o. Astăzi, ea pare, mai degrabă, un personaj de legendă. Şi sunt mulţi aceia care se întreabă dacă avocata dispărută din Braşov nu e, cumva, doar un personaj fictiv, o invenţie a presei sau a anchetatorilor. A existat cu adevărat Elodia Ghinescu?

Miercuri seară vom afla răspunsul la această întrebare. Vom descoperi povestea numelui ei, întâmplări din copilărie şi din perioada în care Elodia a fost învăţătoare. Vom afla de ce a vrut ea să devină procuror, dar şi din partea cărui partid a candidat la alegeri locale. Totul la Dispăruţi fără urmă, miercuri seară, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

5:45 Fiica regelui (R)

(THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014) Episodul 51

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

Dramă istorică. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

(Reluare)

6:55 Imnul României

 
Procedura în materia dreptului administrativ

Procedura în materia dreptului administrativ

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Ce este procedura în materie de contencios administrativ şi care sunt normele procedurale aplicabile? Într-un litigiu, care pot fi părţile ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 7:00, la TVR 1, urmărim o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, Caravana ...

1917: Un an, două revoluții, la

O nouă ediție a emisiunii "Teleenciclopedia" este difuzată sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 19:00, la TVR 1.

 

#tvr1