loader
Foto

Galerie foto

Pe "Drumul Succesului" cu Maia Morgenstern

Actriţa Maia Morgenstern a fost invitata Emei Pendiuc în ediţia din 20 iulie a emisiunii "Drumul Succesului", pe TVR1, de la ora 12:00.

 

DRUMUL SUCCESULUI

Maia Morgenstern s-a născut în București, într-o familie evreiască. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, la clasa profesorului Dem Rădulescu, la care a intrat din a doua încercare. Întrebată de Ema Pendiuc, realizatoarea emisiunii "Drumul Succesului", ce sfat i-a dat tatăl său ca să depăşească acest moment dificil pentru orice tânăr, marea actriţă a dat un răspuns concis: ”Simplu: la muncă! De a doua zi, la muncă!”

(w882)

Actriţa Carmen Tănase, care îi este bună prietenă şi care a acordat emisiunii "Drumul Succesului" un interviu în exclusivitate despre Maia Morgenstern, a declarat că alături de marile roluri făcute pe scena Teatrului Naţional, rolul din teatru care aduce în prim plan genialitatea Maiei este “Astă seară: Lola Blau”, care se joacă la Teatrul Evreiesc de Stat, de 20 de ani.

Pe lângă piesele de teatru, serialele TV şi reclamele în care joacă, marea actriţă este cunoscută publicului român şi pentru rolurile din filmele "Balanţa", "Cel mai iubit dintre pământeni" şi "Patimile lui Hristos".

Numele ei, Morgenstern, înseamnă în germană „Luceafărul de dimineață”, nume dat Fecioarei Maria, personajul pe care l-a jucat în filmul "Patimile lui Hristos". Regizorul Mel Gibson, un devotat romano-catolic, pare să fi luat în considerare, printre altele, acest detaliu ca fiind semnificativ pentru alegerea ei în acest rol, un rol memorabil, care i-a adus consacrarea la nivel internaţional.

Dintre premiile şi titlurile care i-au fost conferite, în semn de recunoaştere a valorii sale, amintim Premiul Academiei Europene de Film pentru cea mai bună actriță, Premiul Senatului UNITER pentru întreaga activitate şi multe altele.

(w882)

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1