loader
Foto

Alteţele Regale ale României, invitate la balul Breslelor Oamenilor Liberi

Sâmbătă, 20 decembrie, de la ora 15:00, la „Ora regelui” am aflat cum au petrecut Alteţele Regale Principesa Margareta şi Principele Radu la Balul Anual al Breslelor Oamenilor Liberi ai Londrei.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Crăciunul a venit deja la Palatul Elisabeta. După o tradiţie care începe de la Regele Carol I, angajaţii Familiei Regale au fost primii care au primit daruri.

În ediţia din această sâmbătă, vă prezentăm cel de-al doilea volum al Crăciunului Regal, care aduce detalii despre sărbătorile de iarnă pe care le-a petrecut Regele Mihai în exil.

Venim cu veşti şi de la Alteţele Regale Principesa Margareta şi Principele Radu care au fost invitaţi de onoare ai Balului Anual al Breslelor Oamenilor Liberi ai Londrei. După eveniment, Familia Regală a României a fost invitata Reginei Elisabeta la un ceai, la Palatul Buckingham.

Detalii despre aceasta vizită a Casei Regale a Romaniei în Regatul Unit aflaţi de la Bogdan Şerban Iancu, în ediţia din această sâmbătă la „Ora regelui”.

În cea de-a doua parte a emisiunii, încercăm să aflăm de la istoricul Diana Mandache ce a cumpărat statul român după vânzarea casei de vis din Cadrilater a Reginei Maria, dar şi cum au decurs negocierile între comuniştii români şi cei bulgari în legătură cu proprietatea de la Balcic.

În finalul ediţiei, intrăm în bucătaria fiicei Regelui Mihai, unde s-a gătit cu suflet pentru vârstnicii singuri asistaţi de Fundaţia Principesa Margareta.

Casa Regală a României a invitat Comitetul Olimpic Sportiv Român şi CEC Bank la Palatul Elisabeta, la o aniversare în stil regal.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


 

15:00 Akzente

(I) Candelabrele istorice din Biserica Neagră, Braşov. Clubul economic german la Cluj.

Transmisiune directă +înregistrare

15:55 Akzente

(II)​ Noutăţi editoriale cu dr. Markus Fischer.

Transmisiune directă +înregistrare

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 sâmbătă, 27 aprilie de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” şi ĩn spectacolul ce va deschide ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1