loader
Foto

Amintiri din Mexic, cu Rică Răducanu, într-o ediție „Replay”, la TVR 1 | VIDEO

Cum l-a cunoscut pe Pelé, de ce a lipsit Dobrin de pe teren la Mondiale și cum i-a vândut Gheorghe Dinică o pereche de porumbei, ne-a dezvăluit Rică Răducanu, sâmbătă, 14 martie, de la ora 12:30, la TVR 1.

 

La 50 de ani de la Campionatul Mondial din Mexic, singurul la care România a participat pe vremea comunismului, cea mai premiată emisiune de sport a ultimilor ani, Replay, l-a avut invitat pe unul dintre protagoniștii evenimentului din 1970, unul dintre cei mai iubiți portari ai României, Rică Răducanu.

Timp de o oră și jumătate, celebrul goalkeeper a rememorat, alături de Marian Olaianos și Marius Mitran, momentele trăite în Mexic, dar și alte evenimente care i-au marcat cariera și viața.

(w882) rica dacuc

I s-a spus Rică, Tamango, Ricardo sau Gulliver. Poate singurul sportiv din istoria României care a jucat „fără plasă de siguranță”, Rică Răducanu și-a dedicat întreaga carieră publicului. Este, probabil, singurul fotbalist cu care celebrul Pelé a cerut să facă o fotografie, chiar pe stadionul Maracana, moment pe care fostul portar și-l amintește cu plăcere la Replay.

Cu umorul care îl caracterizează, Rică a lămurit pentru telespectatorii TVR 1 marea dilemă de la Mondialele din Mexic – de ce el a intrat pe teren doar în meciul cu Brazilia, iar marele Nicolae Dobrin nu a jucat deloc?

(w882) rica dacuc

„Zâmbetul fotbalului românesc”, cum îl numește realizatorul TVR, Rică Răducanu s-a născut într-o localitate ialomițeană, dar a copilărit în Giulești, alături de tatăl său, după ce părinții lui s-au despărțit. În premieră, la ediția specială Replay de sâmbătă, fostul fotbalist a povestit cum printre vecinii săi se număra și Gheorghe Dinică și cum acesta i-a vândut o pereche de porumbei... de două ori.

Tot la Replay s-au difuzat imagini din filmul „Totul despe fotbal”, în regia lui Andrei Blaier, în care Rică și-a jucat propriul rol, dar și momente memorabile cu gafele fostului portar, comentate savuros de către acesta.

„Au fost oameni care ar fi meritat să primească mai mult de la noi, ei dându-ne totul. Unul dintre ei este Rică Răducanu”, spune Marian Olaianos despre invitatul său de sâmbătă la Replay. O ediție plină de emoție și umor, prima dintr-o serie dedicată Mondialului din Mexic 1970, readuce în fața publicului pe unul dintre cei care au scris istorie în fotbalul românesc.

4:55 Agrostrategia (R)

Producator Vlad Macovei

(Reluare)

5:45 Floarea nopţii (R)

(KNIGHT FLOWER/NIGHT BLOOMING FLOWER-Coreea de Sud, 2024) Episodul 2

Cu: Lee Hanee, Lee Jong-won, Kim Sang-joong, Lee Ki-woo

*Dramă romantică, serial de aventuri. Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun

(Reluare)
 
Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...

Răspunderea penală a persoanei juridice

Răspunderea penală a persoanei juridice

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt măsurile ce pot fi luate împotriva persoanei juridice acuzate de săvârşirea unor infracţiuni cu consecinţe grave? Când pot fi dispuse ...

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o ediţie în care vom afla detalii ...

 

#tvr1