loader
Foto

Angela Gheorghiu – concert în direct la TVR

„Este fantastic să mă aflu în România în faţa publicului meu dintotdeuna”. Concertul a fost transmis live vineri, 15 septembrie, de la 20.30, pe TVR 1.

 

Soprana, aclamată pe marile scene internaţionale, a concertat alături de tenorul Teodor Ilincăi şi Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta dirijorului Eugene Kohn.

(w882) Angela Ghe

Spectacolul din Piaţa Constituţiei a avut un concept modern, care a îmbinat muzica clasică cu cele mai noi elemente de tehnologie şi video mapping. Nucleul show-ului a fost Angela Gheorghiu, inegalabila voce a operei modiale, care a încântat publicul cu arii şi duete clasice din opere foarte cunoscute precum Tosca, Adriana Lecouvreur sau Carmen. „Va fi şi o premieră, un duet din opera Andrea Chenier, unul din cele mai frumoase şi dramatice duete de operă. Acest duet este deja înregistrat pentru noul meu album, cu marele tenor maltez Joseph Calleja”, dezvăluie Angela Gheorghiu.

„Avem, de asemenea, şi muzică românească în repertoriu”, completează celebra soprană, care va urca pe scena din Piaţa Constituţiei alături de tenorul Teodor Ilincăi şi Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta lui Eugene Kohn, „un mare dirijor şi prieten al celor mai importanţi artişti de operă din lume în ultimii 30 de ani”, după cum aflăm de la Angela Gheorghiu.

(w882) Angela Ghe

„Am preferat să vin cu unul dintre cei mai importanţi tenori de origine română, ce face de câţiva ani o importantă carieră internaţională, bunul meu prieten şi coleg Teodor Ilincăi. Sunt extrem de onorată să cântăm în România împreună pentru prima oară. Am făcut împreună multe concerte în toată lumea, dar şi spectacole de operă”, declară Angela Gheorghiu despre această colaborare. „Teodor Ilincăi  este un fenomen vocal şi un mare muzician. Este al 13-lea copil dintr-o superbă familie din Mălini, Suceava. Cântă la foarte multe instrumente clasice şi populare şi este un artist liric foarte versatil. Vom fi acompaniaţi de către Filarmonica George Enescu, una dintre cele mai importante orchestre din România, care întotdeauna îmi răspunde cu dragoste, profesionalism şi prietenie, la dorinţa mea de a ne reîntâlni pe scenă”.

Prin transmiterea în direct a spectacolului din Piaţa Constituţiei, Televiziunea Română oferă publicului larg muzica clasică în interpretarea de excepţie a unei artiste obişnuită să joace cu casa închisă, la reprezentaţiile Angelei Gheorghiu biletele epuizându-se rapid.

(w882) Angela Ghe

„Este fantastic să mă aflu în România în faţa publicului meu dintotdeuna. Nu voi uita niciodată de perioada studenţiei, în care publicul românesc m-a susţinut şi admirat. Publicul şi unica televiziune din România, Televiziunea Română, au făcut orice pentru a mă ajuta şi promova ca tânăr artist”, mărturiseşte superstarul internaţional. „Aceste sentimente mi-au dat încredere pentru toate debuturile, spectacolele şi premierele pe parcursul întregii cariere. Îmi doresc să mă întorc întotdeauna acasă, pentru a ne bucura împreună de momente magice, ce doar muzica clasică sau muzica bună este capabilă să ni le ofere!”, mai spune artista născută la Adjud, în România.

„Vă aşteptăm cu emoţie şi iubire pentru muzica bună, limbajul universal pentru publicul din toată lumea”, încheie Angela Gheorghiu.

(w882) Angela Ghe

Spectacolul, organizat de Primăria Capitalei în cadrul evenimentului Zilele Bucureştiului, transmis în direct vineri, 15 septembrie, pe TVR 1 a avut două părţi, de la 20.30 şi 21.30, în pauză, telespectatorii au putut urmări interviuri cu personalităţile prezente la concert.

@credit foto: Cosmin Gogu / Marius Bărăgan / Ionuţ Macri

1:40 Dosar România (R)

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)

3:20 Telejurnal (R)

Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

(Reluare)
 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1