loader
Foto

„Aventură urbană”, acasă la Vicoveanca | VIDEO

Îndrăgita interpretă de muzică populară Sofia Vicoveanca ne-a purtat prin oraşul cu amintiri al copilăriei sale duminică, 8 decembrie, de la ora 18.00, la TVR 1 şi TVR 1 HD.

 

Aventura urbană

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

„Oraşe mici, poveşti necunoscute”. Acesta este motto-ul ce ghidează echipa Aventurii urbane prin colţuri uitate de Românie.

Petrecând 24 de ore într-un oraş, îi descoperă oamenii, poveştile, istoria. Iar apoi, la o cafea, invitatul emisiunii vorbeşte despre locul unde s-a născut, unde a crescut, unde a mers la şcoală şi, poate, s-a îndrăgostit.

(w882)

În ediţia din 8 decembrie, Aventura urbană a ajuns într-un oraş atât de mic, încât mulţi cred că este un sat. Este vorba de Vicovu de Sus din judeţul Suceava, cunoscut ca „oraşul pantofilor". Şi nu numai. Aflat la graniţa cu Ucraina, Vicovu de Sus este puternic legat de Sofia Vicoveanca. Aflăm de la solista de muzică populară despre copilărie şi anii dureroşi ai războiului, despre plecarea cu mama sa în coloana de refugiaţi, despre bunurile de preţ îngropate împreună cu tot trecutul, despre o nouă viaţă la Vicovu de Sus.

(w882)

Ascultăm vechi poveşti ale huţulilor, descoperim ceramica neagră, cunoaştem parte din marea familie de la Liceul special Bivolărie şi vedem Bucovina prin ochii unui fotograf, dar şi din megatiroliana de la Palma.

(w882)

***

Gherla, Botoşani, Brăila, Baraolt, Măcin, Odorheiu Secuiesc, Vicovu de Sus şi multe alte locuri ne dezvăluie, în această toamnă şi început de iarnă, poveştile lor, la Aventura urbană. Natalia Călin, Vlad Ivanov, Nicu Alifantis, Istvan Teglas, Baear Chiazim, Cári Tibor, Sofia Vicoveanca - sunt doar câteva dintre argumentele pe care echipa emisiunii contează în acest sezon.

(w882) Av urbana

Reportaje de Irina Luca, Ilinca Ciobanu, Ana Preda (jurnalişti), producător Oana Radu Turcu

15:55 EURO polis

*Emisiune despre comunitățile etnice din România

Producător Nicoleta Epure

16:45 Fiica regelui

Fiica regelui (THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014)

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

* Dramă istorică. La începutul secolului VI, pe vremea celor trei vechi regate coreene, generalul Yung devine conducătorul regatului Baekje, după ce fostul rege este ucis în urma unui complot de la curte. Împrejurări dramatice îl despart pe Yung-devenit regele Mu-ryeong-de femeia pe care o iubeşte şi care îi poartă copilul. Mica Seol-nan se naşte şi creşte într-o casă modestă, împreună cu sora ei vitregă Seol-hee, fără să-şi cunoască adevărata identitate. Cele două fete sunt diferite ca ziua şi noaptea: Seol-nan, veselă şi blândă, se bucură de viaţa ei simplă în mijlocul naturii, în timp ce ambiţioasa Seol-hee visează la averi şi titluri importante. Pe patul de moarte, mama lor mărturiseşte secretul identităţii lui Seol-nan, dar singura care o aude este Seol-hee, iar aceasta profită de ocazia nesperată şi fuge în capitala regatului, dându-se drept prinţesă. Între timp, adevărata fiică a regelui crede că sora ei a fost răpită şi jură că va face orice pentru a o regăsi. Soarta îi îndreaptă paşii tot către palatul regal, unde va deveni o mare luptătoare, înainte să-şi descopere trecutul şi adevăratul nume: Soo Baek-hyang. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Spectacolul eveniment „Regele moare”, cu Victor Rebengiuc şi Mariana Mihuţ, se vede la TVR 1 | VIDEO

Este încă o şansă pentru telespectatori de a urmări, de acasă, un spectacol de o emoţie copleşitoare din repertoriul Teatrului Naţional ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

 

#tvr1