loader
Foto

Galerie foto

„Descălecaţi în Carpaţi": Balta-i mică. Lipițanul, mai mult negru!

Invitaţia lui Răzvan Petrişor de a vizita un nou „colţ de rai cu natură şi cai” a fost valabilă şi pentru duminică, 21 februarie, de la ora 15.30 la TVR 1, TVR HD şi online pe TVR+, când s-a difuzat episodul 6 al seriei „Descălecaţi în Carpaţi".

 

Descălecaţi în Carpaţi

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Dacă vă imaginați următoarele combinații cu ecvidee, energie + eleganță și forță + blândețe și v-ați dori să nu fie doar o dorință virtuală, vizitați Herghelia Beclean! Este singura din lume unde se crește “industrial” și științific Lipițanul de culoare neagră. Este ferma de elită unde a fost creat Semigreul de Transilvania, docilul cal de muncă, deosebit de apreciat de proprietarii de pensiuni. Amândouă rasele sunt seducătoare, fie că le vezi în libertate și tihnă pe coamele Becleanului, fie că se antrenează la coardă, hipodromul de alergare ori în concursul de atelaje.

(w882) Lipitan

Este atât de la îndemână să probezi calitatea de Parc Natural atribuită Bălții Mici a Brăilei. Într-un singur căuș tras prin apa oricărui prival “pescuiești” cel puțin 7 specii de floră și faună endemică, adică specifice zonei. Cu răbdare și un focus bun, fie că ai aparat foto sau cameră de filmat, s-ar putea să-l prinzi în sesiunea de casting pe rarul, atât de rarul Pescăraș albastru, pasăre aflată pe lista roșie în Europa.

(w882) Pescarus

Apoi, suspectăm că anumite scene din fantasticul film “Stăpanul inelelor” au fost filmate tot în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei. În mijlocul sălciilor cu vârsta de peste 250 de ani!

Campania “TRUNCHI și SUFLET“ ne face și mai cunoscători – cu finalitatea în a o respecta mai mult –într-ale facerii unei păduri. Câți dintre noi știau – până la această ediție – că și pădurile se certifică BIO? Iar, din fericire, 85 la sută din pădurile statului au certificare Forest Stewardship Council, care garantează că sunt administrate cu grijă pentru biodiversitate, că se taie și se plantează cu unic scop durabilitatea, continuitatea pădurii.

Nu același lucru se întâmplă și cu pădurile private, care reprezintă 51 la sută din suprafața împădurită a României. Într-o pădure certificată FSC se folosesc, pentru combaterea dăunătorilor biotici – insecte, gandaci care pot invada și distruge rapid mii, zeci de mii de hectare de arboret – mai ales capcane ecologice cu feromoni sexuali.

(w882) Capcana

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR +, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

19:30 Fata cu cartea

* Prezintă Nadine Vlădescu

Realizator Nadine Vlădescu

19:45 Sport

 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1