loader
Foto

Banciu a intrat în Lumea lui Dinescu | VIDEO

Pe 22 noiembrie, Radu Banciu l-a urmărit pe Mircea Dinescu în acțiune, la bucătărie. În meniu – o rețetă specială de ciolan cu fasole. Puteți vedea, în articolul de mai jos, ediția „Politică și delicatețuri” de la TVR 1.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

„Am o simpatie sentimentală față de el, întotdeauna am avut-o și-l pomeneam așa, fără sens, în emisiune de atâtea ori… Îi citeam poeziile de când eram elev, am un cult față de el, la modul pe care nu îl ai față de oricine, căci cu cine mai ești contemporan în România de astăzi dintre oamenii de valoare?... Practic, cu nimeni!”, spune invitatul lui Mircea Dinescu despre gazda sa, în ediția din 22 noiembrie a emisiunii „Politică și delicatețuri”.

Iar aceste cuvinte frumoase vin de la nimeni altul decât controversatul jurnalist Radu Banciu, alături de care poetul gătește și se întrece în replici iscusite.

(w882) doi

Reținut în bucătărie, musafirul preferă doar să îl privească pe Dinescu pregătind un ciolan cu fasole, evident cu multă ceapă și mirodenii, fără suc de portocale, dar cu... miere. „Mă fascinează cum gătește, să-l văd cum varsă una, alta, are o neîndemânare extrem de familiară, cumva te regăsești în modul lui de a găti... Nu e un bucătar din ăla clasic, industrial, la el se poate întâmpla orice”, este descrierea pe care i-o face Banciu amfitrionului său.

(w882) fasole

(w882) aparat

Ademenit cu ciolan și vin și tras cu măiestrie de limbă, poate cel mai temut jurnalist se îmblânzește și vorbește despre copilăria și părinții săi, despre literatură, poezie și carieră. În discuția întreruptă doar de Constantin Lătărețu și taraful său, descoperim un Radu Banciu relaxat, sincer și deschis, care se bucură de întâlnirea cu Mircea Dinescu.

(w882)

Doi oameni puternici și incomozi, cărora nu le e teamă să spună ceea ce gândesc, lasă garda jos și ne creează o atmosferă liniștită, de duminică după-amiază. „Politică și delicatețuri” se vede la 14.30, la TVR 1.

(w882) la masa

***

Radu Banciu s-a născut pe 16 martie 1970, la Șeica Mare, județul Sibiu. A absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca. În 1997 se mută la București și începe cariera de ziarist sportiv. A fost editorialist la ProSport, Sport Total și Gazeta sporturilor, a realizat emisiuni de radio, a colaborat cu Eurosport și Sport.ro. Din 2011 până în 2020 a realizat emisiunea „Lumea lui Banciu”, la B1 TV. În prezent este realizatorul emisiunii „Fotbal All Inclusive”, la Look TV.

(w882) banciu

 

0:00 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)

1:40 Dosar România (R)

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)
 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1