loader
Foto

Galerie foto

O bistriţeancă şi o moldoveancă, în semifinala „Vedeta populară”

Prima ştie că vrea să cânte muzică populară de când avea 8 ani. Cea de-a doua şi-a descoperit pasiunea pentru folclor din întâmplare, abia de un an. Larisa Bozbici şi Manuela Bucătaru merg mai departe în concursul „Vedeta populară” de la TVR 1. Le reîntâlnim în luna iunie, când Iuliana Tudor va prezenta semifinala „Vedeta populară”.

 

  • 46 de melodii din repertoriul Valeriei Peter Predescu le-a cântat pe nerăsuflate în faţa familiei când avea numai 8 ani. A fost doar începutul. Sâmbătă, 19 mai, Larisa Bozbici, acum în vârstă de 19 ani, a trecut în etapa următoare a concursului interpreţilor de folclor care îşi doresc să devină Vedeta populară.
  • Manuela Bucătarul are 28 de ani şi a descoperit folclorul din întâmplare. Este violonistă la Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian din Bucureşti, dar s-a născut în Suceava. Pasiunea pentru folclor şi calităţile interpretative au ajutat-o să treacă duminică seară în semifinala Vedeta populară de la TVR 1.

(w882)

A patra semifinalistă a concursului Vedeta populară, bistriţeanca Larisa Bozbici, are o poveste complet ieşită din tipare. Când avea 8 ani, a susţinut primul concert din viaţa ei: 46 de melodii din repertoriul Valeriei Peter Predescu. A încercat să-şi convingă mama s-o susţină în visul pe care-l avea şi a reuşit.

Seara în care Larisa i-a cântat mamei mai bine de o oră a fost un moment magic în istoria familiei şi a produs o adevărată răsturnare de situaţie. Liliana, mama, şi-a dat seama că fetiţa ei are toate datele să facă ce îşi doreşte. Astăzi, mama îi coase costumele şi se ocupă de tot ce are nevoie Larisa când cântă muzică populară din zona Bistriţei. Atât mama, cât şi bunica Viorica au devenit cele mai mari fane ale ei. Bistriţeanca Larisa Bozbici, în vârstă de 19 ani, este câştigătoarea ediţiei a patra Vedeta Populară, pe care telespectatorii au putut-o urmări la TVR 1 sâmbătă, 19 mai.

(w882)

În concurs, ea a interpretat în faţa juriului „Mamă, dorul dumitale”, o baladă din zona ei, cu care i-a impresionat-o pe realizatoarea de televiziune Elise Stan (jurată în concurs) până la lacrimi. Pentru a doua probă, Larisa a ales să cânte împreună tot cu o bistriţeancă – Saveta Bogdan - melodia „Cucule cu pană albastră”.

(w882)

Duminică seară, în cea de-a cincea ediţie Vedeta populară, Manuela Bucătaru, o violonistă din Bucureşti, moldoveancă la orgine, a impresionat juriul şi publicul astfel că s-a calificat în semifinala Vedeta populară de la TVR 1.

Manuela are 28 de ani şi a descoperit folclorul din întâmplare. A început să cânte muzică populară abia anul trecut, când un coleg i-a spus că timbrul vocii ei semănă cu al interpretei Mina Pâslaru, cea care a cântat cu multă pasiune doine bucovinene. Aşa a început totul.

(w882)

Manuela Bucătaru este violonistă la Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian din Bucureşti, dar s-a născut în Suceava. A cântat pentru prima oara muzică populară anul trecut, în ianuarie. A descoperit că publicul de operetă este foarte diferit de cel de muzică populară; la început cânta cu ochii închişi. Când i-a deschis prima oară, şi-a dat seama că poate transmite prin muzică tot ce simte. Soţul o încurajează, prin urmare, e o norocoasă să-şi urmeze pasiunea.

În concurs, după prezentarea unui cântec din folclorul românesc, juriul i-a solicitat Manuelei Bucătaru să interpreteze şi o melodie din repertoriul Minei Pâslaru, o doină, ceea ce i-a adus un ropot de aplauze. În partea a doua, alături de cântăreţul Sorin Filip, Manuela a schimbat ritmul şi ne-a invitat la horă cu melodia „Hai să facem hora mare!”. Juriul Vedeta populară, format din Grigore Leşe, Elise Stan, Niculina Stoican, Cornelia Rednic, Mircea Dinescu, a decis duminică seară că ea este a cincea semifinalistă a concursului de talente din folclorul românesc transmis de TVR 1.

(w882)

Competiţia Vedeta populară continuă cu două noi ediţii la final de săptămână. Sâmbătă, 26 mai şi duminică, 27 mai, alţi 10 concurenţi vor urca pe scenă. La finalul fiecărei ediţii, doar unul singur va fi câştigător. Iuliana Tudor ne dă întâlnire la TVR 1 cu muzica populară şi talente din folclorul românesc, într-o nouă ediţie Vedeta populară sâmbăta şi duminica viitoare, de la ora 21.00.

credit foto: Doru Ochea

20:00 Telejurnal

*Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

20:55 Meteo

 
Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...

Răspunderea penală a persoanei juridice

Răspunderea penală a persoanei juridice

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt măsurile ce pot fi luate împotriva persoanei juridice acuzate de săvârşirea unor infracţiuni cu consecinţe grave? Când pot fi dispuse ...

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o ediţie în care vom afla detalii ...

 

#tvr1