loader
Foto

Galerie foto

Bulina roşie – o avertizare... cutremurătoare

Ediţia „Poveste după poveste” de duminică ne-a dezvăluit cât de gravă este, de fapt, situaţia imobilelor cu risc seismic şi de ce consolidarea acestora a rămas doar la stadiul de intenţie. Totul, pe 7 mai, de la ora 19.00, la TVR 1 şi TVR+.

 

Poveste după poveste

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Bulina roşie a apărut pe clădirile cu risc seismic din România ca o avertizare că imobilele  trebuie consolidate cu prioritate, că viaţa oamenilor care stau în casele şi blocurile acestea este permanent în pericol. Au trecut 17 ani de la montarea bulinelor roşii şi efectul s-a limitat la avertizare – nu s-a trecut efectiv la acţiune, la consolidarea cu prioritate a clădirilor marcate. Ediţia Poveste după poveste din 7 mai ne conduce prin labirintul de motive, scuze, acţiuni nefinalizate, planuri şi intenţii ce contribuie la şubrezirea, zi de zi, a siguranţei noastre, a tuturor. Emisiunea poate fi văzută duminică, de la ora 19.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

(w882) Poveste du

(w882) Poveste du

(w882) Poveste du

Aproape 100000 de oameni trăiesc în imobilele avariate grav din România, dintre care 700 doar în Bucureşti, unde 175 de clădiri sunt încadrate în clasa de risc seismic „Pericol public” şi alte 500 în clase de risc seismic I şi II – adică în pericol major de prăbuşire, dacă nu li se repară fundaţia şi elementele de rezistenţă.

(w882) Poveste du

(w882) Poveste du

„Poate am uitat ce înseamnă un cutremur, poate nu ne pasă, poate dificultăţile sunt foarte mari – cert este că nu se face aproape nimic pentru siguranţa oamenilor şi reponsabilitatea e pasată de colo-colo”, este de părere Codruţa Angelescu, realizatoarea reportajului.

(w882) Poveste du

Pentru ediţia din această săptămână, Irina Luca îi va avea ca invitaţi în studio pe fostul ministru al Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriului (1996-2001) Nicolae Noica, Tomnica Florescu, viceprimar al Primăriei Capitalei şi col. Benone Gabriel Duduc, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Reportajele din emisiune sunt semnate de Codruţa Angelescu.

(w882) Poveste du

Producători: Irina Luca şi Ileana Gaiţă

 

Televiziunea Română a produs mii de reportaje; unele cu subiecte puternice, altele cu urmări spectaculoase, premiate la festivaluri şi larg apreciate de telespectatori. După ce au fost difuzate, personajele s-au întors în anonimat, poveştile au fost înlocuite de altele, chiar felul de a face televiziune s-a schimbat. Ce s-a întâmplat cu protagoniştii? Care a fost deznodământul şi cum li s-a schimbat viaţa? Aflăm în cel de-al patrulea sezon Poveste după poveste, pe care jurnalista Irina Luca îl prezintă din 16 aprilie la TVR 1. Emisiunea Poveste după poveste este în fiecare duminică, de la ora 19.00, la TVR 1 şi online pe TVR+, iar în reluare, de la ora 24.00.

10:00 Agrostrategia

* Invitat Sorin Moise-Secretar de stat in Ministerul Agriculturii

* Rubrica Fermierii României

Cultura de cartofi-mai este rentabilă?

Producator Vlad Macovei

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)
 
Doamna și Unicornul, sâmbătă la

Doamna și Unicornul, sâmbătă la "Teleenciclopedia"

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 18:59, la TVR 1, vă propunem o nouă ediție la "Teleenciclopedia".

Cine și cum răspunde pentru greșelile medicale?

Cine și cum răspunde pentru greșelile medicale?

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Un tânăr a murit din cauza unui tratament administrat greșit! O mama însărcinată pierde copilul din cauza neglijenței cadrelor medicale! Unui ...

TVR difuzează o serie de programe dedicate JO PARIS 2024

Legendele, prezentul şi viitorul olimpismului românesc se întâlnesc la TVR în seriile „#Învingătorii”, „#Eroii” și „#Speranțe”.  TVR va ...

 

#tvr1