loader
Foto

Bunele maniere în secolul XXI – tema săptămânii la „Nadine”

Invitaţi din diferite domenii vin la „Nadine” în săptămâna 25-29 noiembrie, să discute pe marginea acestui subiect. Nadine ne dă întâlnire de luni până vineri, de la ora 18.35, la TVR 1 şi TVR 1 HD.

 

Nadine

Cum ne purtăm în societate? Cât de mult contează cei şapte ani de acasă? Cine poartă răspunderea comportamentului tinerilor – şcoala sau familia? Cum ne îmbrăcăm în funcţie de evenimente? Cum ne manifestăm la restaurant? Ce înseamnă să fii „domn” în ziua de astăzi? E desuet să mai deschizi portiera maşinii pentru a intra o femeie? Dar să oferi locul cuiva într-un mijloc de transport în comun? Bunele maniere au luat, cu fiecare epocă, forma pe care le-au dat-o societăţile vremii. Ce s-a păstrat şi ce s-a pierdut în timp aflăm în ediţiile emisiunii Nadine de săptămâna aceasta, cu tema „Bunele maniere în secolul XXI”. Nadine şi invitaţii ei ne aşteaptă la TVR 1 şi TVR 1 HD, de luni până vineri, în direct, de la ora 18.35.

Stilistul Adina Buzatu şi vedeta TVR Virgil Ianţu deschid seria întâlnirilor la Nadine, pe 25 noiembrie. Marţi, ne bucurăm de prezenţa extravagantă a Aurorei Nicolau – alias Kera Caliţa, gazdă şi personaj de poveste într-un restaurant emblematic al micului Paris – şi de cea a pianistei Mădălina Slav, imaginea culturală a României în Elveţia. Actriţa Monica Davidescu şi atleta Violeta Beclea Szekely vin în platoul găzduit de Nadine miercuri, pe 27 noiembrie, iar joi ne vorbesc criticul de film Irina Margareta Nistor şi Cornel Ilie, sufletul trupei VUNK. Ediţia ce încheie săptămâna îi aduce pe hip-hoperul Cabron şi pe interpreta şi vedeta tv Alina Sorescu.

Cât de importante sunt bunele maniere în secolul vitezei aflăm săptămâna aceasta, la Nadine. Emisiunea se vede în direct la TVR 1 şi TVR 1 HD, de la ora 18.35.

22:00 Dosar România

* DINCOLO DE AURUL APUSENILOR

Exploatarea aurului în Apuseni este astăzi amintire. Se spune că 1% din aurul lumii a fost scos din măruntaiele acestor munți, dar prețul plătit a fost pe măsură. Ultimii 30 de ani au fost cei mai agitați. În patrulaterul aurifer Zlatna-Brad-Abrud-Roșia Montană, mineritul aurifer de subteran a fost îngropat și apoi inundat.

Acolo au pierit mulți mineri sub tone de rocă, dar au mai murit și la suprafață, cu praf în plămâni, bolnavi de silicoză, cerând mai mult aer.

Mineritul aurifer a fost închis definitiv, la începutul anilor 2000.

Absorbiți de interminabilul scandal de la Roșia Montană, puțini români au auzit de proiectul minier de la Rovina, o localitate din județul Hunedoara, aflată la numai câțiva kilometri de municipiul Brad. Acest proiect minier seamănă izbitor cu eșuatul proiect minier de la Roșia Montană prin dimensiunile sale și potențiala durata pe 30 de ani. La fel ca la Roşia Montană, exisă susţinători dar şi opozanţi ai proiectului minier.

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

23:45 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)
 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1