loader
Foto

Călătorului îi şade bine cu drumul

O nouă ediţie Gala umorului , cu Eda Marcus şi Dragoş Huluba, sâmbătă, 12 aprilie, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+

 

Eda Marcus
Gala Umorului

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+

„Călătorului îi şade bine cu drumul”, este deviza cu care încep Eda Marcurs şi Dragoş Huluba Gala umorului de sâmbătă seară, la TVR 1. Telespectatorii sunt invitaţi să savureze alte momente memorabile de umor românesc autentic, la TVR 1 şi online, pe www.tvrplus.ro, pe 12 aprilie, de la ora 21.00, într-o nouă ediţie a emisiunii ce pune în valoare extraordinara Arhivă a Televiziunii Române.

Pentru început, telespectatorii sunt purtaţi într-o „Călătorie muzicală", alături de Toma Caragiu şi Anda Călugăreanu, moment din emisiunea Gala lunilor, realizată de Alexandru Bocăneţ în anul 1973. În aceeaşi emisiune, Toma Caragiu, Elena Caragiu şi Dan Damian erau protagoniştii scenetei „Căsătorie periculoasă", adaptare după o schiţă de Eduardo de Filippo, moment care poate fi, de asemenea, văzut la Gala umorului din 12 aprilie.

Horaţiu Mălăele ne-a obişnuit cu umorul lui aparte. Îl întâlnim şi în această sâmbătă, povestindu-ne despre... „Vaca în capitalism", un monolog comic purtând semnătura lui Eugen Dumitru, prezentat pentru prima oară în emisiunea Mălăele de 5 stele din anul 2004.

Tot în Gala umorului din 12 aprilie, telespectatorii TVR 1 îi găsesc pe Puiu Călinescu şi Florin Tănase... „În gară". Cei doi mari actori ai comediei româneşti joacă în sceneta cu acelaşi nume a lui Grigore Pop, în regia lui Cornel Dalu, filmată în 1993 la TVR. Iar în finalul ediţiei din această săptămână, vom afla ce rol are „Un redactor şef în Rai". Sceneta lui Cornel Udrea, cu Şerban Ionescu, Ion Haiduc, Alexandru Georgescu, Petrică Lupu, Pavel Bârsan şi Raluca Macovei a fost înregistrată în 2004, în emisiunea Mălăele de 5 stele.

Gala umorului este adresată publicului de orice vârstă, dar îşi propune să capteze atenţia tinerei generaţii. Momentele de arhivă alternează cu cele din studio, în care Eda Marcus şi Dragoş Huluba, actor al Teatrului de Comedie, interpretează roluri de comedie. Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)

12:00 Teleshopping

 

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marţi, e Telecinemateca la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen (Germania, 1981)”.

Doamna și Unicornul, sâmbătă la

Doamna și Unicornul, sâmbătă la "Teleenciclopedia"

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 18:59, la TVR 1, vă propunem o nouă ediție la "Teleenciclopedia".

Cine și cum răspunde pentru greșelile medicale?

Cine și cum răspunde pentru greșelile medicale?

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Un tânăr a murit din cauza unui tratament administrat greșit! O mama însărcinată pierde copilul din cauza neglijenței cadrelor medicale! Unui ...

 

#tvr1