loader
Foto

Galerie foto

„Calvarul de la marginea satului” – despre violenţa domestică, la „Dosar România”

La fiecare minut, o româncă este abuzată de soţ sau partener. Peste 1000 de femei au fost omorâte de soţ sau partener, în ultimii 7 ani. Statistici reci, dar şi o poveste emoţionantă, la „Dosar România”, sâmbătă, 24 martie, ora 21.00, la TVR 1.

 

Dosar România

În România, în fiecare an, aproape o jumătate de milion de persoane sunt victime ale violenţei în familie, peste 90% fiind femei. Asta înseamnă că la fiecare minut, o româncă este abuzată, umilită sau bătută de soţul sau partenerul său.

În ultimii şapte ani, peste o mie de femei au fost omorâte de soţii sau partenerii lor. Sunt statistici oficiale care îngroapă un subiect tabu. Cifre seci care dezvăluie o Românie barbară în care familia s-a degradat tot mai mult.

(oar_w460) Dosar Roma

Calvarul de la marginea satului, de la Dosar România, este un reportaj de Cătălin Apostol, care ne dezvăluie una dintre sutele de mii de drame neştiute pe care, de frică sau de ruşine, în cele mai multe cazuri, victimele refuză să le mărturisească.

(oar_w460) Dosar Roma

Satul Cândeşti, comuna Dumbrăveni. Un loc ascuns printre dealurile înţesate cu viţă de vie ale Vrancei, la vreo 20 de kilometri de Focşani. Undeva, la marginea satului, într-o cocioabă cu zidurile din carton, trăieşte, ascunsă de lume, o mamă cu cei zece copii ai săi, victimă a violenţei domestice.

(oar_w460) Dosar Roma

E o poveste halucinantă despre calvarul unei femei care trăieşte, fiecare moment al vieţii sale, cu spaima şi ameninţarea unei nenorociri.

(oar_w460) Dosar Roma

Cum şi cine ar putea vindeca rănile ascunse sub statistici, aflăm din reportajul Calvarul de la marginea satului, semnat Catalin Apostol, la Dosar Romania, sâmbătă, 24 martie, ora 21.00, la TVR 1.

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o ediţie în care vom afla detalii ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, s-a difuzat drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1