loader
Foto

Campania “Taie TVA la carne” susţinută de Interes general

Sorin Minea, preşedinte ROMALIMENTA şi Radu Timiş, preşedinte Grup CRIS-TIM au fost invitaţii lui Sorin Burtea, joi, la TVR 1, de la ora 17:00. Prin telefon se alătură Alex Jurconi, preşedinte Federaţia Naţională PRO AGRO.

 

Sorin Burtea
Interes general

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Fiecare român consumă aproximativ 30 de kg de carne într-un an, cu un sfert mai puţin decât cetăţenii vest-europeni, conform Institutului Naţional de Statistică. În mare parte, această diferenţă este cauzată de puterea de cumpărare redusă. Din păcate, avem şi una dintre cele mai mari taxe pe valoare adăugată din Uniunea Europeană, de 24%. Nivelul ridicat al impozitării încurajează evaziunea fiscală şi competiţia neloială.

Din datele Asociaţiei Române a Cărnii, bugetul este păgubit cu aproximativ 13 miliarde de euro anual, adică 65% din împrumutul uriaş făcut în criză de România, la Fondul Monetar Internaţional. Conform asociaţiei, nici măcar 10 procente nu sunt colectate şi astfel, statul este furat cu 600 de milioane de euro în fiecare an, din cauza economiei subterane la carne şi preparate din carne.

Scăderea TVA-ului la 9% ar însemna mai mulţi bani pentru educaţie, sănătate, pensii, dar şi o masă mai bogată pentru români.

Aşteptăm întrebările dumneavoastră pe adresa interesgeneral@tvr.ro şi pe pagina  www.facebook.com/InteresGeneralTVR1.

Campania „Solicitaţi bonul fiscal!” continuă cu informaţii şi extragere în direct, de 4 premii, fiecare de 500 de lei.

Emisiunea “Interes general” se difuzează în direct, la TVR 1 şi poate fi urmărită online, pe TVR+ şi pe tabletă sau mobil.

19:30 Omul anului

Reportaj-portret

Episodul 1

Producator Oana Turcu

19:35 Omul anului

Reportaj-portret

Episodul 2

Producator Oana Turcu

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1