loader
Foto

Galerie foto

Campanie pe Facebook: „Primăvara cu iubire la TVR”

EXCLUSIV. Pe paginile de Facebook ale TVR 1 și TVR 2, puteți viziona inedite secvențe romantice din piese de teatru de succes jucate pe scena Teatrului Național „I.L. Caragiale" din București.

 

Timp de nouă zile, cu ajutorul materialelor video puse la dispoziție de către teatrul bucureștean, în premieră și în exclusivitate, fanii TVR pot fi spectatori și pe Facebook la momentele inedite și emoționante de pe scenă.

Pe paginile de Facebook TVR 1 și TVR 2, puteți viziona inedite secvențe romantice din piese de teatru de succes jucate pe scena Teatrului Național I.L. Caragiale din București.

Ne bucurăm de venirea primăverii cu sărbători dedicate iubirii, bucuriei de a vedea natura că se întoarce la viață și cu momente speciale prin care ne arătăm aprecierea față de persoanele dragi din viața noastră.

La TVR 1 și TVR 2 ne-am propus, în lunile februarie și martie, să sărbătorim dragostea și primăvara pe Facebook, cu o campanie unică, „Primăvara cu iubire la TVR”.

Timp de nouă zile, cu ajutorul materialului video pus la dispoziție prin amabilitatea Teatrului Național I.L. Caragiale din București, pe paginile oficiale de Facebook ale TVR 1 și TVR 2 puteți urmări nouă secvențe emoționante și inedite, înregistrări din celebre piese de teatru care s-au jucat cu succes în cel mai mare teatru bucureștean. Clipurile video au fost oferite în exclusivitate pentru TVR.

Dragostea înseamnă emoție, delicatețe, jurăminte eterne, iar astăzi, când sărbătorim Dragobetele, ziua iubirii pentru români vă invităm să urmăriți un fragment din spectacolul „A fost odată în România". Spectacolul în care cuvintele se amestecă cu pantomima, step-ul, muzica şi gag-ul rafinat este montat în regia lui Dragoș Huluba și s-a jucat pe scena Teatrului Național. Provocator, cu umor si nostalgie, spectacolul spune povestea unor oameni simpli puși în situații extraordinare, care devin mari pentru că reușesc să depășească obstacolele cu dragoste, demnitate și umor. În rolurile principale: Ileana Olteanu, Eduard Adam, Violeta Huluba, Dragoș Huluba.

(oar_w460)

„Stați liniștiți, trăiți într-una din cele mai bune lumi posibile”, se spune în spectacolul „Butoiul cu pulbere”. Și, totuși, trăim într-o Europă întoarsă pe dos care nu are nevoie decât de o scânteie pentru a exploda. Aceasta este lumea văzută de dramaturgul macedonean Dejan Dukovski, unul dintre cei mai jucați autori contemporani și montată pe scena Teatrului Național I. L. Caragiale din București de regizorul Felix Alexa. Să nu ne pierdem speranța însă, se pare că tot în iubire ne este salvarea. Din distribuția piesei „Butoiul cu pulbere” fac parte actorii: Răzvan Vasilescu, Marius Manole, Mihai Călin, Marius Bodochi, Andrei Finţi, Istvan-Lajos Teglas, Marcelo-S Cobzariu, Crina Semciuc, Florentina Ţilea, Victoria Dicu și Alexandra Poiană.

(oar_w460)

„De-ți sunt dragă, tu spune-mi-o cu inima întreagă. Iar de socoți că am fost prea lesne învinsă, atunci mă voi arăta ursuză, neîndurată. Voi spune NU, NU, NU ca tu să-ți dai silința să mă cucerești!”, spune Miranda, frumoasa fiică a lui Prospero către iubitul său, Ferdinand.

Despre celebrul spectacol din repertoriul lui William Shakespeare, „Furtuna”, în regia lui Alexander Morfov, criticii au spus că este „viu și că abundă de talent, vigoare, muzică, mişcare”. Mai mult, „pe cât de alert şi vesel este ritmul, pe atât de adânc te cufunzi în gânduri”. Basmul despre ducele detronat, devenit magicianul Prospero, și despre fiica lui, Miranda a primit numeroase premii. Comedie a iluziilor despre putere și răzbunare, „Furtuna” este, mai presus de orice, o montare captivantă, cu ritmuri frenetice, umor, emoție și mai ales iubire. Distribuție este impresionantă: Ion Caramitru în rolul Prospero, Mihai Călin în rolul lui Caliban, Crina Semciuc/Alexandra Sălceanu în rolul Mirandei și Ciprian Nicula/Alex Călin în rolul lui Ferdinand.

(oar_w460)

„Livada de vișini”, ultima piesă a lui Anton Pavlovici Cehov, l-a făcut pe celebrului dramaturg să afirme: „Este, desigur, o viaţă tristă, burgheză, dar nicidecum o viaţă apăsătoare, smiorcăită”. În viziunea regizorului David Doiashivili, pe scena Teatrului Național „I.L. Caragiale" din București, „Livada de vișini” devine o construcție barocă spectaculoasă, un cocktail expansiv de umor, pasiune, muzică și disperare de a trăi și de a nu ști cum. Montarea cu rezonanță contemporană, într-o lume care totul se ipotechează, se cumpără și se vinde, gravitează în jurul problemelor ce frământă familiile actuale, conflictele dintre generații, nevoia de dragoste și lipsa comunicării. Ce a rămas neschimbat de la premiera din Moscova anului 1904 și până acum? Dragostea dintre Ania și Piotr Sergheevici Trofimov pe care o prezentăm într-un fragment…. Distribuția îi reunește pe actorii: Irina Movilă, Monica Davidescu, Crina Semciuc, Rareș Andrici, Vitalie Bichir, Istvan Teglas, Lari Giorgescu, Ana Covalciuc, Mihai Constantin, Alexandra Sălceanu, Raluca Aprodu, Gavril Pătru, Ioan Andrei Ionescu, Rareș Andrici și Ionuț Toader.

(oar_w460)

„Mă amenință mereu că iubirea lui mă va transforma într-o ființă poetică și plină de simțire…”, spune Matilda, eroina spectacolului‒pledoarie pentru libertatea femeilor atât de puternice în toată fragilitatea lor. Scris în cheia realismului magic, spectacolulul „Matilda și groparii” de Stela Giurgeanu ‒ „Piesa anului 2018” la Gala Uniter ‒ este un sondaj psihologic în poveștile de viață a trei femei pentru care sacrificiul reprezintă o formă de existență.

Regia îi aparține lui Mircea Rusu iar din distribuție fac parte actorii Amalia Ciolan/ Liliana Hodorogea, Cesonia Postelnicu/Tania Popa, Erika Băieşu/ Oana Constantinescu, Fulvia Folosea/Cristina Constantinescu, Lari Giorgescu/Dragoş Ionescu.

(oar_w460)

Spectacolul lui Radu Afrim după „Pădurea spânzuraților” a lui Liviu Rebreanu descoperă uriașa poezie a unui text puternic și modern care își propune să se adreseze în primul rând tinerilor. Reinterpretând în stil propriu o operă majoră a literaturii române, regizorul o transpune în universul său imaginativ. Pe scena Teatrului Național, „Pădurea spânzuraților” devine un eseu-vizual fascinant, într-un univers dominant de un război în care moartea pândește insinuant. Astfel, devenim martori la destinele unor oameni care nu s-au visat eroi, cu fricile, dramele și iubirile lor, care îți răscolesc fiecare celulă. Urmăriți dialogul timid, stângaci și emoționant dintre Marta și Apostol Bologa.

Distribuția spectacolului „Pădurea spânzuraților” fac parte actorii: Alexandru Potocean, Marius Manole, Richard Bovnoczki, Ciprian Nicula, Raluca Aprodu, Istvan Teglas, Vitalie Bichir, Natalia Călin, Ada Galeș, Florin Călbăjos, Alexandra Sălceanu, Emilian Mârnea, Alexandru Chindriș, Silviu Mircescu, Octavian Voina, Andrei Atabay, Vlad Galer etc.

(oar_w460)

După aproape treizeci de ani, cineastul Nae Caranfil se reîntoarce în teatru, cu un spectacol pe un text propriu, „Papagalul mut - Istorii aproape adevărate despre un spion aproape uitat”. Spectacolul prezintă un episod din viața cavalerului d’Eon - o poveste incredibilă, dar reală, având în centrul una dintre cele mai enigmatice și fascinante figuri ale secolului al XVIII-lea, spionul travestit Charles d’Eon / Lia de Beaumont. Ființă ambivalentă, atât timp cât a trăit, d’Eon a întreținut cu abilitate misterul asupra identității sale: era bărbat sau femeie?

Din distribuție fac parte actorii: Vlad Logigan, Claudiu Bleonţ, Miruna Biléi, Raluca Petra, Mihai Calotă, Eduard Cîrlan, Magda Catone, Tomi Cristin, Marius Rizea, Alexandru Georgescu, Dragoş Stemate, Eduard Adam, Cosmin Dominte, Dragoş Dumitru, Daniel Badale, Mihai Munteniţă, iar muzica live este asigurată de Trio Mirea.

(oar_w460)

Comedia neagră „Revizorul” de Nikolai Vasilievici Gogol are la bază un text clasic ale cărui coincidențe cu zilele noastre sunt uluitoare. Un spectacol despre izbitoarea trivialitate a vieții, despre vulgaritatea omului, despre ipostazele răului absolut, surprins în banalitatea cotidianului. În viziunea regizorală modernă a lui Felix Alexa, „Revizorul” este un spectacol născut din disperarea de a trăi într-o lume aflată în criză extremă iar umorul caustic este singura armă de supraviețuire. Protagoniștii sunt cunoscuții actori: Marius Manole, Ana Ciontea și Mihai Constantin.

„Şi dacă primarul micului oraş în care apare revizorul, venit parcă din neant, ne întreabă la final pe toţi, cei din sală, „De ce râdeţi?" tot el dă răspunsul devastator: „De voi râdeţi!". Şi un fior rece ne străbate, semn că viziunea genială şi fantastică a lui Gogol are încă efect”, spunea regizorul Felix Alexa.

Fragmentul video oferit pare a fi o concluzie: în viață, ca și în dragoste, fiecare încearcă să se salveze cum poate, iar în astfel de situaţii inventivitatea umană este fără limite.

 

15:55 Maghiara de pe unu (R)

(II)

Redactor coordonator Szilágyi Gödri Ildikó

Producător Szilágyi Gödri Ildikó

Transmisiune directă + înregistrare

(Reluare)

16:45 Fiica regelui

Fiica regelui (THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014)

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

* Dramă istorică. La începutul secolului VI, pe vremea celor trei vechi regate coreene, generalul Yung devine conducătorul regatului Baekje, după ce fostul rege este ucis în urma unui complot de la curte. Împrejurări dramatice îl despart pe Yung-devenit regele Mu-ryeong-de femeia pe care o iubeşte şi care îi poartă copilul. Mica Seol-nan se naşte şi creşte într-o casă modestă, împreună cu sora ei vitregă Seol-hee, fără să-şi cunoască adevărata identitate. Cele două fete sunt diferite ca ziua şi noaptea: Seol-nan, veselă şi blândă, se bucură de viaţa ei simplă în mijlocul naturii, în timp ce ambiţioasa Seol-hee visează la averi şi titluri importante. Pe patul de moarte, mama lor mărturiseşte secretul identităţii lui Seol-nan, dar singura care o aude este Seol-hee, iar aceasta profită de ocazia nesperată şi fuge în capitala regatului, dându-se drept prinţesă. Între timp, adevărata fiică a regelui crede că sora ei a fost răpită şi jură că va face orice pentru a o regăsi. Soarta îi îndreaptă paşii tot către palatul regal, unde va deveni o mare luptătoare, înainte să-şi descopere trecutul şi adevăratul nume: Soo Baek-hyang.

Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

 
Victimele accidentelor rutiere şi drepturile lor

Victimele accidentelor rutiere şi drepturile lor

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Sunteţi victima unui accident rutier, ştiţi ce drepturi aveţi? Cum puteţi obţine repararea prejudiciului suferit? Ce se întâmplă în cazul ...

La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

1917: Un an, două revoluții, la

O nouă ediție a emisiunii "Teleenciclopedia" este difuzată sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 19:00, la TVR 1.

 

#tvr1