loader
Foto

Galerie foto

„Campionatul Mondial este cea mai frumoasă poveste a celui mai iubit sport!"

Marian Olaianos comentează pentru TVR partide din cadrul Campionatului Mondial de Fotbal FIFA Rusia 2018. Primul găzduit de Europa de Est, Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia este al 13-lea turneu pe care telespectatorii din România îl vor urmări în exclusivitate la televiziunea publică.

 

„Nu există poveste mai frumoasă! Sau, cum îmi place mie să spun... Campionatul Mondial este cea mai frumoasă poveste a celui mai iubit sport.

A existat mereu o concurenţă între Jocurile Olimpice şi Campionatul Mondial de fotbal. O luptă pentru putere. Cine ocupa mai mult loc îin inimile oamenilor? Ce competiţie strânge mai multi spectatori şi telespectatori? Care stârneste mai multe pasiuni?

Ca unul care a trăit şi care a participat la cateva ediţii de Jocuri Olimpice si care acum merge la al 4-lea Campionat Mondial, pot spune că lupta a fost caştigată de fotbal. Şi audienţele sunt de partea mea.

Ce ne aşteaptă la TVR între 11 iunie si 16 iulie? O extraodinară desfăşurare de forţe. O acoperire completă a turneului. Chiar dacă Mondialul începe pe 14 iunie, TVR dă drumul maratonului începând cu 11 iunie. „Studio Mondial” este emisiunea care va încadra fiecare meci. 1 Matinal va avea rubrici speciale dedicate competitiei. Perfect Imperfect-ul Emmei Zeicescu va avea de asemenea un tronson “mondial”. În medie, TVR va aloca zilnic cel putin 3 ore de studiouri în care se va vorbi doar despre Campionatul Mondial.

56 dintre cele 64 de meciuri ale Campionatului Mondial vor fi în direct şi în exclusivitate la TVR 1 şi TVR HD. Restul de 8 meciuri vor fi pe TVR 2. Este vorba despre cele 8 meciuri din ultima etapa a grupelor care vor fi la aceeaşi oră. Cu alte cuvinte, fiţi alături de noi!" - ne spune Marian Olaianos, care, la fel ca Emil Hossu Longin şi Florin Mihoc, va comenta meciuri din Rusia de la Campionatul Mondial de Fotbal.

(w882)

TVR va dedica peste 400 sute de ore sportului rege, fie că este vorba despre transmisiuni în direct ale partidelor de fotbal sau despre studiouri de dezbatere conexe transmisiunilor directe, ştiri, rubrici sportive în emisiunile curente ale posturilor.

22:00 Dosar România

* DINCOLO DE AURUL APUSENILOR

Exploatarea aurului în Apuseni este astăzi amintire. Se spune că 1% din aurul lumii a fost scos din măruntaiele acestor munți, dar prețul plătit a fost pe măsură. Ultimii 30 de ani au fost cei mai agitați. În patrulaterul aurifer Zlatna-Brad-Abrud-Roșia Montană, mineritul aurifer de subteran a fost îngropat și apoi inundat.

Acolo au pierit mulți mineri sub tone de rocă, dar au mai murit și la suprafață, cu praf în plămâni, bolnavi de silicoză, cerând mai mult aer.

Mineritul aurifer a fost închis definitiv, la începutul anilor 2000.

Absorbiți de interminabilul scandal de la Roșia Montană, puțini români au auzit de proiectul minier de la Rovina, o localitate din județul Hunedoara, aflată la numai câțiva kilometri de municipiul Brad. Acest proiect minier seamănă izbitor cu eșuatul proiect minier de la Roșia Montană prin dimensiunile sale și potențiala durata pe 30 de ani. La fel ca la Roşia Montană, exisă susţinători dar şi opozanţi ai proiectului minier.

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

23:45 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)
 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1