loader
Foto

Galerie foto

„Capturarea lui Saddam”, în episodul 11 al documentarului „Ora Zero”

Filmul reconstituie ultima oră a raidului care a dus la capturarea dictatorul irakian Saddam Hussein. TVR 1 continuă difuzarea documentarului în care numărătoarea începe la „Ora Zero”. Sâmbătă, 18 august, de la 22.00.

 

Zero Hour! Ce a fost înainte de a fi? Ora dinaintea momentului – acelui Moment - care a marcat lumea. Telespectatorii pot urmări în fiecare sâmbătă, de la 22.00, Ora Zero, un documentar care recompune istoria dinainte de a deveni istorie. Accentul nu cade însă pe eveniment, ci pe momentele individuale care au culminat în acea catastrofă.

Este o numărătoare inversă spre destin, minut cu minut, ce reconstituie ora critică dinaintea producerii evenimentelor care au schimbat lumea.

Sâmbătă, 18 august, de la ora 22.00, la TVR 1 vedem episodul cu numărul 11 al documentarului Ora Zero - Capturarea lui Saddam, având regia şi scenariul semnate de David Hickman, povestitor: Paul McGann.

(w882)

Filmul reconstituie ultima oră (de la 19:26 la 20:26 a zilei de 13 decembrie 2003) a raidului care a dus la capturarea lui Saddam Hussein, dictatorul irakian care comisese crime împotriva propriului popor.

(w882)

Întâmplările sunt povestite de Samir, unul dintre miile de tineri şiiţi forţaţi să plece în exil după primul război din Golf, din 1991. El a lucrat ca translator pe lângă o unitate a trupelor speciale americane şi a avut un rol esenţial în capturarea lui Saddam.

(w882)

Acesta este primul interviu amplu de televiziune, în care Samir vorbeşte despre noapte de 13 decembrie 2003, când Saddam a fost descoperit într-o grotă săpată în apropierea unei ferme părăsite.

(w500)

Cu reconstituiri care ne fac să ne simţim chiar la locul faptelor şi beneficiind de interviuri detaliate cu Samir şi comandanţi ai armatei americane, documentarul aduce o primă privire din interior asupra orei finale a Operaţiunii Red Dawn, numele de cod al planului de capturare a lui Saddam Husein.

(w882)

(w882)

În alte episoade, telespectatorii au putut sau vor vedea „Ora Zero” dinaintea tragediei de la Cernobîl sau a dezintegrării navetei spaţiale Columbia, atentatul asupra Papei Ioan Paul al II-lea, masacrul de la Colegiul Columbine, atentatele de la 11 septembrie, masacrul familiei regale nepaleze etc. Sâmbăta, de la ora 22.00, la TVR 1.

 

23:45 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)

1:20 Dosar România (R)

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)
 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1