loader
Foto

Caravana ŞTIRILE tale sunt la TVR caută poveşti în Muntenia şi Dobrogea

După ce Adelin Petrişor şi Alexandra Bogdan au adus poveşti de viaţă din Banat şi Oltenia, din 16 decembrie Mihai Constantin şi Andreea Archip colindă sud-estul ţării

 

Telejurnal

În cea de-a doua săptămână a campaniei Caravana ŞTIRILE tale sunt la TVR, Adelin Petrişor şi Alexandra Bogdan au străbătut Banatul şi Oltenia, în căutare de tradiţii, personaje, poveşti şi întâmplări care să-i descrie pe români aşa cum sunt ei. În fiecare zi a acestei săptămâni, telespectatorii TVR 1 au putut vedea reportajele realizate de cei doi jurnalişti în cadrul Telejurnalului de la ora 20.00, dar şi online, pe stiriletvr.ro.

Prima oprire a fost la Slatina Timiş, în judeţul Caraş Severin. Oamenii de acolo au creat o asociaţie unică la în România. Ajutaţi de belgieni, ei au reuşit să transforme vechiul dispensar într-un centru medical modern.

Adelin Petrişor şi Alexandra Bogdan au spus marţi povestea comunei Ştiuca, din judeţul Timiş, acolo unde prosperitatea se vede în numărul de copii. Există familii unde sunt chiar şi 13 fraţi, iar media de vârstă a locuitorilor este de... 28 de ani.

Miercuri, oprirea a fost  în satul Eibenthal din judeţul Mehedinţi. Acolo, de zeci de ani nu a fost reclamat nici măcar un furt. Nu sunt alte legi, ci doar alţi oameni. Cei mai mulţi sunt cehi.

Caravana Ştirilor TVR a ajuns joi la Băileşti, locul unde toată lumea vorbeşte de Sucă, Leana din capul satului, Gogu şi Sache a lui Zăpăcitu. Alexandra Bogdan şi Adelin Petrişor au întâlnit oameni care au încă în minte imaginea, vocea şi spiritul unuia dintre cei mai mari actori ai României: Amza Pellea.

Ultima oprire a fost vineri, în localitatea care găzduieşte o componentă principală a scutului antirachetă american. Deşi abia a început construcţia bazei militare, în Deveselu se pot observa deja primele schimbări: o infrastructură modernizată şi locuitori care pot spune „bun venit” în cel puţin două limbi...

De săptămâna aceasta, Mihai Constantin şi Andreea Archip, cea de-a treia echipă a Ştirilor TVR care pleacă în Caravană, aduc telespectatorilor cele mai interesante poveşti din Muntenia şi Dobrogea. Campania, care a început pe 2 decembrie cu poveşti din Moldova, spuse pentru telespectatori de Mircea Radu şi Aura Poteraşu, va continua, de sărbători, cu matinalii Oana Dobrescu şi Radu Tudor, care vor ajunge în Ardeal.

Telespectatorii care doresc ca povestea lor sau a comunităţii în care trăiesc să fie făcută cunoscută tuturor românilor sunt invitaţi să scrie pe stiriletvr.ro.

 

Despre Campania ŞTIRILE tale sunt la TVR:

„Pentru că realizatorii Ştirilor TVR nu sunt doar figuri pe ecranul televizorului. Şi pentru că telespectatorii nu sunt doar cifre de audienţă. Ştiriştii TVR pleacă din studio să îşi cunoască publicul. Seară de seară, începând din 2 decembrie, camerele de filmat îi vor surprinde împreună cu oamenii cărora li se adresează”, anunţă iniţiatorii campaniei Caravana ŞTIRILE tale sunt la TVR.

Telespectatorii care doresc ca povestea lor sau a comunităţii în care trăiesc să fie făcută cunoscută tuturor românilor pot să scrie povestea lor pe stiriletvr.ro. „Echipa Ştirilor TVR va opri în faţa casei tale pentru a te cunoaşte şi pentru a le vorbi  tuturor despre tine, în Telejurnalul de seară!”, completează Mircea Radu, unul dintre prezentatorii Telejurnalului TVR.

 

Pentru mai multe detalii despre campania „Caravana ŞTIRILE tale sunt TVR!” accesaţi www.stiriletvr.ro.

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1