loader
Foto

Galerie foto

Caravana ŞTIRILE tale sunt la TVR – de sărbători, în Ardeal

După ce Mihai Constantin şi Andreea Archip au adus poveşti de viaţă din Dobrogea şi Muntenia, din 23 decembrie Radu Tudor şi Oana Dobrescu colindă în inima ţării

 

În cea de-a treia săptămână a campaniei Caravana ŞTIRILE tale sunt la TVR, Mihai Constantin şi Andreea Archip au străbătut Dobrogea şi Muntenia, în căutare de tradiţii, personaje, poveşti şi întâmplări care să-i descrie pe români aşa cum sunt ei. În fiecare zi a acestei săptămâni, telespectatorii TVR 1 au putut vedea reportajele realizate de cei doi jurnalişti în cadrul Telejurnalului de la ora 20.00, dar şi online, pe stiriletvr.ro.

Prima lor oprire a fost în acea parte a României unde oamenii trăiesc în fiecare zi între pamânt şi apă: în Delta Dunării, unde bărbaţii prind peşte, iar femeile au grijă de case. Andreea şi Mihai au vazut cum este şi cum se transformă viaţa de pescar.

Marţi, jurnaliştii TVR au spus povestea oamenilor din Fântânele. Acolo, norocul adus de vânt a transformat localitatea în cel mai mare parc eolian din Europa. O construcţie pentru care zeci de ingineri români luptă, la propriu, cu morile de vânt!

Caravana Ştirilor TVR a ajuns miercuri în satul Izvoarele din judetul Galaţi, localitate care a fost zguduită de sute de cutremure în numai un an. Andreea şi Mihai au stat de vorbă cu oamenii şi le-au aflat problemele.

Joi, oprirea a fost într-un sat din România unde efectul de turmă este... o idee de afacere. Un program de într-ajutorare a transformat Valea Sălciei în principalul furnizor de ovine din zonă. Andreea Archip şi Mihai Constantin ne-au aratat varianta actualizată a „Mioriţei”...

Ultima zi de Caravană a fost vineri, la o fermă de struţi din localitatea Răsuceni, judeţul Giurgiu. Cei doi jurnalişti ai Ştirilor TVR au spus povestea unei afaceri rentabile pe care au curaj să o înceapă tot mai mulţi români.

De săptămâna viitoare, chiar de sărbători, matinalii Radu Tudor şi Oana Dobrescu, ultima echipă a Caravanei, vor aduce cele mai interesante imagini şi poveşti din Ardeal. Campania ŞTIRILE tale sunt la TVR a început pe 2 decembrie cu poveşti din Moldova, spuse pentru telespectatori de Mircea Radu şi Aura Poteraşu, apoi din Banat şi Oltenia, zone străbătute de Adelin Petrişor şi Alexandra Bogdan, respectiv din Muntenia şi Dobrogea, pe unde au colindat Mihai Constantin şi Andreea Archip.

Telespectatorii care doresc ca povestea lor sau a comunităţii în care trăiesc să fie făcută cunoscută tuturor românilor sunt invitaţi să scrie pe stiriletvr.ro.

 

Despre Campania ŞTIRILE tale sunt la TVR:

„Pentru că realizatorii Ştirilor TVR nu sunt doar figuri pe ecranul televizorului. Şi pentru că telespectatorii nu sunt doar cifre de audienţă. Ştiriştii TVR pleacă din studio să îşi cunoască publicul. Seară de seară, începând din 2 decembrie, camerele de filmat îi vor surprinde împreună cu oamenii cărora li se adresează”, anunţă iniţiatorii campaniei Caravana ŞTIRILE tale sunt la TVR.

Telespectatorii care doresc ca povestea lor sau a comunităţii în care trăiesc să fie făcută cunoscută tuturor românilor pot să scrie povestea lor pe stiriletvr.ro. „Echipa Ştirilor TVR va opri în faţa casei tale pentru a te cunoaşte şi pentru a le vorbi  tuturor despre tine, în Telejurnalul de seară!”, completează Mircea Radu, unul dintre prezentatorii Telejurnalului TVR.

credit foto: Marinică Paul

Pentru mai multe detalii despre campania „Caravana ŞTIRILE tale sunt TVR!” accesaţi www.stiriletvr.ro.

1:00 Petrecere...cu cântec! (R)

Prezintă Iuliana Tudor

Română. Jurnalist Anamaria Voicu. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Iuliana Tudor

(Reluare)

2:50 M.A.I. aproape de tine (R)

/

(Reluare)
 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1