loader
Foto

Galerie foto

Caravana Ştirile tale sunt la TVR – de sărbători, în Ardeal

Oana Dobrescu şi Radu Tudor s-au întâlnit cu telespectatorii ardeleni ai ştirilor TVR în ultima săptămână a campaniei din acest an. Din 2014, Caravana continuă la Studiourile Teritoriale ale TVR

 

Caravana Ştirile tale sunt la TVR a străbătut, în ultima săptămână a campaniei, Ardealul. Radu Tudor şi Oana Dobrescu au preluat ştafeta de la Mihai Constantin şi Andreea Archip, care, cu o săptămână în urmă, au colindat Muntenia şi Dobrogea. Lunea trecută, matinalii Ştirilor TVR erau la Cavnic, în Maramureş.

În Telejurnalul TVR 1 de la ora 20.00 de luni seară, telespectatorii au aflat povestea singurei sănii cu volan brevetată în România. Sania cu volan este cunoscută în Cavnic sub denumirea de „lenker”. Prima a fost construită în 1930, de un inginer sas.

Şi în Ajunul Crăcinului, matinalii Ştirilor TVR au avut parte de poveşti memorabile: pe valea Izei, în localitatea maramureşeană Bogdan Vodă, echipa TVR a întâlnit un… dinozaur, în mărime naturală. Capul lui, ivit peste case, se vede de la sute de metri depărtare.

De Crăciun, Oana şi Radu au ajuns în… Şanţ. Nu, nu au avut nici un accident, acesta e numele comunei năsăudene unde a oprit miercuri Caravana Ştirilor TVR. Sătenii de acolo au găsit un mod extraordinar de a-şi spune supărările pe care le au faţă de vecini şi rude: joacă teatru.

Joi au gustat la Sighişoara o licoare magică, făcută după o reţetă veche de sute de ani. A fost descoperită de un localnic în zidul pivniţei şi se spune că celor care o beau li se îndeplinesc dorinţele.

Ultimul popas al matinalilor Ştirilor TVR a fost în satul braşovean Viscri. Localitatea, care a cunoscut prosperitatea înainte de plecarea saşilor spre Germania, a devenit intens mediatizată după ce însuşi prinţul Charles şi-a cumpărat o casă acolo. De sărbători, localnicii îşi pun la dispoziţie casele pentru turiştii care vor să cunoască frumuseţile satului Viscri. Vin oaspeţi chiar şi din Australia şi Canada.

Caravana Ştirile tale sunt la TVR reprezintă povestea noastră de succes. După ce ne-am implicat în susţinerea unor campanii sociale, am simţit că este momentul să ne măsurăm forţele cu o provocare de alt calibru. A fost un efort considerabil, la care au pus umărul zeci de jurnalişti ai Departamentului de Ştiri. Succesul acestui demers s-a văzut în numărul crescut de telespectatori care au urmărit special acest segment editorial. Dar ideea noastră nu se opreşte aici. Studiourile teritoriale vor prelua ştafeta de la noi şi vor continua să caute ştirile exclusive şi inedite în zonele lor de acoperire. Până în luna februarie, echipele din cele cinci studiouri locale vor participa la conturarea acestui proiect îndrăzneţ. Iar de la începutul primăverii, publicul interesat de informaţia de calitate va avea ocazia să vadă o nouă campanie marca Ştirile TVR”, declară Claudiu Lucaci, coordonatorul Ştirilor TVR.

Opt reporteri şi realizatori au pornit, pe 2 decembrie, Caravana Ştirile tale sunt la TVR. Timp de o lună, ei au străbătut peste 2500 de kilometri pentru a-i cunoaşte pe cei care urmăresc Telejurnalul TVR în fiecare seară. Mircea Radu şi Aura Poteraşu au demarat caravana, pe drumul Moldovei; Adelin Petrişor şi Alexandra Bogdan au colindat vestul ţării, în Oltenia şi Banat; iar Mihai Constantin şi Andreea Archip au cutreierat Muntenia şi Dobrogea. Campania va continua şi în anul 2014, când reporterii staţiilor teritoriale ale Televiziunii Române vor aduce telespectatorilor cele mai intersante poveşti din ţară.

Pentru mai multe detalii despre campania Caravana Ştirile tale sunt TVR, accesaţi www.stiriletvr.ro, secţiunea „Campanie”.

21:00 Câştigă România!

* Prezintă Virgil Ianţu

Virgil Ianţu şi echipa sa continuă să aducă în faţa telespectatorilor oameni deștepți și bine pregătiți, români excepționali din toate categoriile sociale,

care şi-au croit destinul prin forța educației.

Şi, pentru că suntem în anul Jocurilor Olimpice, în fiecare ediţie a acestui sezon, întrebarea „Câștigă România!” va fi despre sportivii români şi performanțe olimpice remarcabile.

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

22:00 Lili Marleen

Telecinemateca * Lili Marleen ( Germania, 1981)

Prezintă Radu F. Alexandru. Realizator Ioana Constantin-5’

Regia Rainer Werner Fassbinder

Cu: Hanna Schygulla, Giancarlo Giannini, Mel Ferrer

* Dramă. În 1938, Willie, o cântăreaţă germană dornică de afirmare, se îndrăgosteşte de Robert, un tânăr dirijor evreu. Cei doi îşi trăiesc idila în Elveţia, unde familia înstărită a lui Robert face parte dintr-o reţea antinazistă care ajută evrei să fugă din Germania. Temându-se că relaţia cu Willie i-ar putea dăuna fiului său, tatăl lui Robert aranjează deportarea tinerei. Întoarsă în Germania, Willie ajunge sub protecţia unui ofiţer nazist care o ajută să-şi lanseze cariera muzicală. Cântecul ei "Lili Marleen", preferatul soldaţilor germani, o face bogată şi celebră. Robert, pe care ea nu l-a uitat, intră clandestin în Germania şi încearcă s-o recruteze în reţeaua lui, dar este prins de Gestapo, punându-i pe amândoi într-o situaţie disperată. Redactor Cristina Crăciun

X

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1