loader
Foto

Galerie foto

Caravana ŞTIRILE tale sunt la TVR - în plină desfăşurare

După ce Mircea Radu şi Aura Poteraşu au adus poveşti de viaţă din Moldova, din 9 decembrie Adelin Petrişor şi Alexandra Bogdan pleacă spre Banat şi Oltenia.

 

Telejurnal

Din 2 decembrie, timp de o săptămână, Mircea Radu şi Aura Poteraşu au străbătut Moldova, în căutare de tradiţii, personaje, poveşti şi întâmplări care să-i descrie pe români aşa cum sunt ei. Traseul jurnaliştilor care au demarat campania Caravana ŞTIRILE tale sunt la TVR a pornit din nord. În fiecare zi a acestei săptămâni, telespectatorii TVR 1 au putut vedea reportajele realizate de Mircea Radu şi Aura Poteraşu în cadrul Telejurnalului de la ora 20.00, dar şi online, pe stiriletvr.ro.

Prima oprire a fost în Ulma şi Brodina, două sate lovite de-a lungul timpului de inundaţii. De fiecare dată, oameni au avut puterea să o ia de la capăt. Problema este că pericolul inundaţiilor nu a trecut, din cauza autorităţilor care nu au reuşit să construiască diguri de protecţie. Povestea lor a putut fi urmărită luni, pe 2 decembrie, la Telejurnal.

La 94 de ani, Gheorghe Smerică este singurul rămas dintre sutele de olari care au lucrat odinioară în atelierele de la Mihăileni. Mircea Radu a fost marţi ucenicul său.

Miercuri, oprirea a fost în oraşul fără nume de străzi şi cu un singur drum pietruit. Dacă cineva ar studia buletinele locuitorilor din Ştefăneşti, ar descoperi că toţi locuiesc... pe Strada Principală.

Mircea Radu şi Aura Poteraşu au ajuns joi în satul cu un singur locuitor, Plugari. Cum s-a ajuns la această situaţie şi cine este unicul locuitor al localităţii am aflat din reportajul difuzat pe 5 decembrie.

Iar vineri, traseul Moldovei s-a încheiat în Blăgeşti, din judeţul Bacău. Locuitorii se pot mândri cu intenţia de a avea... un stadion la standarde UEFA! Ce-i drept, deşi nu se vede, au investit deja peste 70 de mii de euro în el.

De săptămâna viitoare, Adelin Petrişor şi Alexandra Bogdan, cea de-a doua echipă a Ştirilor TVR care pleacă în Caravană, aduc telespectatorilor cele mai interesante poveşti din Banat şi Oltenia. Campania va continua, în partea a doua a lunii decembrie, cu Muntenia şi Dobrogea, străbătute de Mihai Constantin şi Andreea Archip, iar matinalii Oana Dobrescu şi Radu Tudor ajung de sărbători în Ardeal.

Telespectatorii care doresc ca povestea lor sau a comunităţii în care trăiesc să fie făcută cunoscută tuturor românilor sunt invitaţi să scrie pe stiriletvr.ro.

 

Despre Campania ŞTIRILE tale sunt la TVR:

„Pentru că realizatorii Ştirilor TVR nu sunt doar figuri pe ecranul televizorului. Şi pentru că telespectatorii nu sunt doar cifre de audienţă. Ştiriştii TVR pleacă din studio să îşi cunoască publicul. Seară de seară, începând din 2 decembrie, camerele de filmat îi vor surprinde împreună cu oamenii cărora li se adresează”, anunţă iniţiatorii campaniei Caravana ŞTIRILE tale sunt la TVR.

Telespectatorii care doresc ca povestea lor sau a comunităţii în care trăiesc să fie făcută cunoscută tuturor românilor pot să scrie povestea lor pe stiriletvr.ro. „Echipa Ştirilor TVR va opri în faţa casei tale pentru a te cunoaşte şi pentru a le vorbi  tuturor despre tine, în Telejurnalul de seară!”, completează Mircea Radu, unul dintre prezentatorii Telejurnalului TVR.

 

Pentru mai multe detalii despre campania „Caravana ŞTIRILE tale sunt TVR!” accesaţi www.stiriletvr.ro.

3:10 Telejurnal (R)

Ştiri

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

(Reluare)

4:00 Meteo (R)

(Reluare)
 
Procedura în materia dreptului administrativ

Procedura în materia dreptului administrativ

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Ce este procedura în materie de contencios administrativ şi care sunt normele procedurale aplicabile? Într-un litigiu, care pot fi părţile ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 7:00, la TVR 1, urmărim o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, Caravana ...

1917: Un an, două revoluții, la

O nouă ediție a emisiunii "Teleenciclopedia" este difuzată sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 19:00, la TVR 1.

 

#tvr1