loader
Foto

Cazul Roşia Montană şi angajări la DNA, în Distractis Show - Distilat de comedie

Luni, 11 noiembrie, de la 21.00, la TVR 1 şi online pe TVR+, membrii trupei Distractis au prezentat şi câteva metode de economisire a banilor.

 

Distractis Show - Distilat de comedie

Ediţia emisiunii din 11 noiembrie este disponibilă online pe TVR+

Cea de-a doua ediţie Distractis ShowDistilat de comedie de la TVR 1 şi TVR+ începe luni seară, de la ora 21.00, cu studierea câtorva metode de economisire a banilor. Concluzia gazdei Cristi Greţcu, în urma acestui studiu realizat pe mai multe publicaţii, este simplă: economisirea la români e la fel ca lăsatul de fumat: cu cât nu reuşeşti de mai multe ori, cu atât eşti mai priceput.

La masa „analiştilor Haş”, aflăm că privatizarea CFR-marfă a eşuat, iar noua licitaţie se face pe... bucăţi de „gale ferată”. La GFR se vorbeşte de „gale ferată”, liniile se schimbă cu „magazul”, iar dacă n-ai bilet te prinde „gonductorul”.

Mult dezbătutul subiect al Roşiei Montane nu putea trece nediscutat de analiştii Distractis Show. Dacă analistul sintetic popular Gicu Haşulete (Ioan Gyuri Pascu) susţine exploatarea aurului prin metodele tradiţionale, paşnice, cu ajutorul oilor, Hermiona Haşeganu (Simona Stoicescu), analist casnic, e de părere că se poate face exploatarea, cu condiţia „să nea dea la fiecare cîte un lănţişor, o brăţară, nişte cerceluşi, adică să simţim şi noi că s-a făcut ceva cu aurul nostru”. Analistul de muzică clasică Ciprian Haşmaţuchi (Florin Constantin) conchide că cea mai curată metodă de exploatare a folosit-o ruşii: ei ne-au luat tot - aur, petrol, cărbune – fără niciun gram de cianură...

Tot la Distilatul de comedie din 11 noiembrie aflăm că DNA a publicat o listă de posturi scoase la concurs. La interviurile de angajare se prezintă diverşi cetăţeni, dornici să prindă posturile de procurori, recuperatori, mituitori şi mituiţi.

Şi în această ediţie Distractis ShowDistilat de comedie vin invitaţi muzicali – de data aceasta, membrii trupei Spitalul de Urgenţă, precum şi un invitat de stand-up comedy.

Rubrica semidoctă despre misterele contemporane „La Trântă cu Enigmele” aduce în discuţie un subiect... cutremurător. Savanţi, reprezentanţi ai primăriei şi săteni îşi expun părerile cu privire la cauzele cutremurelor tot mai frecvente. Care sunt acestea, aflăm – sau nu – în show-ul de luni seară, la TVR 1 şi TVR+, singurul distilat care nu dăunează grav sănătăţii şi nici nu produce dureri de cap.

Distractis Show a revenit la TVR 1 şi pe tvrplus.ro cu noul serial – Distilat de comedie, care combină umorul inteligent de replici cu umorul de situaţie şi cu parodiile muzicale scurte. Membrii grupului Distractis exploatează, în cheie comică, zăcămintele cotidiene de umor pentru a ajunge la temele majore ale prostiei universale.

Cristi Greţcu este moderatorul noului show, iar acţiunea se petrece, de cele mai multe ori, într-o pivniţă. Fiecare ediţie cuprinde monologul moderatorului, comentat de specialiştii Haşmaţuchi, Haşeganu şi Haşureanu, o scenată de ficţiune – Întâmplări de zi cu zi sau noapte cu noapte, tratate într-o cheie fictivă, dar şi prezenţa unui invitat muzical – la prima ediţie, invitaţi sunt membrii trupei Iris. Un alt invitat, ales din underground-ul de club al umorului (nu membru Distractis) susţine, tot la fiecare ediţie, un moment de stand-up comedy la rubrica Hai stand-up, stand-up!. Iar dosarul emisiunii La trântă cu enigmele rezolvă în cheie comică o întâmplare enigmatică şi misterioasă printr-un minidocumentar cu reconstituiri şi testimonial.

În fiecare luni seară, de la ora 21.00, telespectatorii TVR pot urmări Distractis ShowDistilat de comedie, emisiune realizată de Casa de Producţie TVR.

 

Despre Grupul Distractis

Foştii „Divertişi” au revenit în 2011 la TVR, după 11 ani: ei au mai putut fi urmăriţi la Televiziunea Română în perioadele 1990-1993 şi1998-2000. Din echipa Distractis fac parte Ioan Gyuri Pascu, Cristi Greţcu, Doru Antonesi, Doru Pârcălabu, Cătălin Mireuţă, Florin Constantin, Silviu Petcu, Valentin Gora, Dan Rădulescu, Simona Stoicescu, Ella Prodan, Ilona Brezoianu şi Eduard Cârlan.

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait și Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

„M-am făcut actriță ca să scap de plictiseală”! Cerasela Iosifescu e invitata Marinei Constantinescu la „Nocturne”

Dezarmant de sinceră. Şi talentată. Şi rebelă. Actriţa Teatrului Nottara, Cerasela Iosifescu, vine la „Noctune”, pe TVR 1. Despre iubiri pe ...

 

#tvr1