loader
Foto

Cea mai nouă producţie BBC după Agatha Christie, la TVR1| VIDEO

Urmăriţi vineri, 22 ianuarie, de la ora 21.00, filmul Agatha Christie: Calul Bălan (AGATHA CHRISTIE’S PALE HORSE – Regatul Unit, 2020), cu renumitul actor britanic Rufus Sewell în rolul principal.

 

AGATHA CHRISTIE: CALUL BĂLAN (AGATHA CHRISTIE’S PALE HORSE – Regatul Unit, 2020)
Regia: Leonora Lonsdale
Cu: Rufus Sewell, Georgina Campbell, Sheila Atim, Kaya Scodelario

Thriller - inspirat de romanul "Calul bălan" de Agatha Christie. În Londra anilor 1960, Mark Eastbrook, dealer de antichităţi, are bani, succes, o casă elegantă şi o maşină demnă de James Bond. Pe scurt, o viaţă de vis. Dar visul începe să se destrame când fostele lui amante sunt asasinate una câte una, iar poliţia îl informează pe Mark că el însuşi este ţinta unui misterios ucigaş în serie.

Filmul este cea mai recentă producţie a BBC One după un roman de Agatha Christie. A fost un proces desfăşurat aproape în permanenţă în atenţia publicului larg, care a fost ţinut la curent cu fiecare etapă a filmului. Astfel, în vara lui 2019, fanii misterelor lui Agatha Christie erau informaţi despre finalizarea castingului şi stabilirea actorilor care urmau să primească un rol. La fel, filmările desfăşurate la Bristol au fost şi ele în atenţia publicului. Aşa se face că la momentul lansării, toată lumea aştepta cu nerăbdare noua ecranizare. Care, respectând tradiţia producţiilor BBC, nu a dezamăgit!

16:00 Care pe care

Prezentator Ruxandra Gheorghe Negrea

Prima emisiune concurs dedicată exclusiv limbii române, după un format tv 100% românesc, CARE PE CARE este prezentată de Ruxandra Gheorghe Negrea al cărei nume este legat de emisiunile despre cum vorbim și scriem corect.

Titlul emisiunii face trimitere la una dintre cele mai întâlnite greșeli în vorbirea curentă, dar în același timp este un indicator către competiția de limba și literatura română care va avea loc în platoul de televiziune CARE PE CARE.

În fiecare ediție a concursului, patru concurenți se întrec în cinci runde spectaculoase, care nu sunt formate numai din întrebări și răspunsuri, ci și din probe incitante, clipuri video cu greșeli gramaticale culese din presă și de pe internet. Emisiunea aduce în atenţia concurenților și telespectatorilor cele mai întâlnite greșeli gramaticale, capcanele în care cad jurnaliștii, politicienii, influencerii, expresiile străzii și englezismele.

"Limba noastră-i o comoară" reală, concurenții având şansa să plece acasă cu premii substanţiale. Învingătorul își va dubla câștigurile.

Regia artistică Dan Manoliu

Format Marius Toder (Media Factory)

Producător Elena Stirbescu

16:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
Cum se dezbate partajul succesoral?

Cum se dezbate partajul succesoral?

publicat: sâmbătă, 20 aprilie 2024

Ce este partajul succesoral și cine moștenește averea în familie după un deces? Cine poate solicita ieșirea din indiviziune? Care este Instanța ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

 

#tvr1