loader
Foto

Cealaltă Românie, ediţie specială de 1 Decembrie

Irina Păcurariu ne-a făcut cunoştinţă cu zece tineri români de excepţie din Cealaltă Românie. Pe 1 Decembrie, de la ora 17.30, la TVR 1, TVR HD şi TVR+. Şi tot atunci, o întâlnire de suflet cu scriitorul Norman Manea.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

„Emisiunea spune poveştile a zece români de excepţie, care au demonstrat că cerul poate fi limita nu doar la americani. Toţi sunt crescuţi prin propriile forţe, toţi şi-au câştigat singuri fiecare dolar, toţi speră să poată schimba ceva şi în România. Aceşti 10 români sunt şi ei un anume fel de #colectiv. Independenţi, fără bariere, educaţi prin propriile forţe şi fără niciun complex că s-au născut în România”, aşa îşi prezintă Irina Păcurariu emisiunea Cealaltă Românie, pe care telespectatorii TVR 1 o vor putea urmări pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională, începând cu ora 17.30.

Elif Memet este o tânără studentă din Constanţa, acum la Columbia University. A fost invitată, când era în clasa A XI-a, de preşedintele SUA la un dejun la Casa Albă. Câştigase un prestigios concurs mondial de eseuri. Elif este acum unul dintre foarte puţinii studenţi ai celebrei universităţi care se bucură de un regim special: bursă integrală, cazare în clădirile universităţii, dar mai ales colaborare cu prof. Joseph Stiegliz, laureat cu Nobel pentru economie.

(w882)

Irina Păcurariu şi Elif Memet

Dintre cei zece români face parte şi Laura Sitea, singura româncă prezentă în echipa de negocitori ai Organizaţiei Naţiunilor Unite cu Siria. O întâlnim în Cealaltă Românie, pe 1 decembrie, de la ora 17.30, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

(w882)

Irina Păcurariu şi Laura Sitea

La cei 25 de ani ai săi, Andrei Pomolea, IT-ist de geniu, are o companie cu birouri în San Francisco, Londra şi New York şi dezvoltă aplicaţii pentru care negociază cu Amazon şi Google.

(w882)

Laura Doroftei, Andrei Pomolea, Irina Păcurariu

Cristina Ghenoiu, deţinătoare a unui doctorat în biochimie la Harvard, conduce echipe de cercetare în domeniul cancerului. La 31 de ani, ea este unul dintre cei mai premiaţi oameni de ştiinţă români.

Sonia Coman e unul dintre foştii copii minune ai României. Când avea 12 ani a fost remarcată ca poetă şi după ce, mai mult autodidact, a învăţat japoneza şi a început să compună haiku-uri, a fost invitată în SUA de Bill Clinton. Acum locuieşte la Paris, Tokyo şi în Connecticut şi face un doctorat în artă comparată, este curator de artă la Washington, visează să se implice în modernizarea reţelei de muzee din România. Şi are doar 27 de ani.

(w882)

Irina şi Sonia Coman

Cristiana Grigore este cercetător în drepturile omului la Columbia University. A plecat din România într-o vară, ca student cu viza de work&travel şi SUA a fost ţara unde a recunoscut pentru prima dată că este de etnie rromă. Până atunci, îşi negase cu obstinaţie originea. Crede că una dintre soluţiile ca percepţia despre rromi să se schimbe este ca „invizibili” ca ea să îşi asume originea.

Octavia Marginean a plecat în SUA babysitter, apoi a făcut facultatea de psihologie, timp în care a muncit câte 12-14 ore/zi învăţând ce înseamnă munca în echipe americane. Acum conduce unul dintre cele mai mari hoteluri din Tribeca/ Manhattan.

(w882)

Octavia Mărginean şi Irina Păcurariu

Diana Doroftei face cursuri motivaţionale cu americanii de pe Wall Street după un manual pe care l-a scris chiar ea şi care se numeşte Romanian Wisdom. Este considerată una dintre cele mai convingătoare voci româneşti ale comunităţii.

Crina Pupăză este absolventă a unui master în psihologie socială la Columbia University. Ardeleancă hotărâtă şi tânără mamă, ea face ca visul american să fie posibil. A pornit de la zero şi reuşeşte acum să conducă departamentul de HR al unui mare fond de investiţii, împărţindu-se între muncă, familie şi România.

La 24 de ani, vorbeşte şase limbi. Adriana Popa se specializează în Security Policy. A ajuns în SUA direct din liceul de la Piteşti şi a reuşit în câţiva ani să îşi completeze un CV impresionat: colaborator la KKR Global Institute, condus de fostul general David Petraeus, după ce, academic, a trecut pe la Sorbona, Nanterre, GeorgeTown şi UPenn.

(w882)

Irina Păcurariu, Norman Manea şi soţia sa

În multe dintre ţările lumii se face coadă la autografe când lansează o carte. E tradus în zeci de limbi şi a primit Premiul McArthur, Nobelul american pentru literatură. Este Comandor al Ordinului Artelor şi Literelor din Franţa, dar a declarat că patria lui este limba română. Norman Manea, copilul din Suceava deportat cu familia în Transnistria la doar 5 ani, este ceea ce s-ar putea numi o vedetă internaţională născută în România. Iar prezenţa lui Norman Manea într-o ediţie specială de 1 Decembrie a seriei de emisiuni Cealaltă Românie nu-şi putea găsi mai bine locul. Scriitorul român Norman Manea, revine acasă constant. Mai mult şi mai puternic de fiecare dată decât în Întoarcerea huliganului, romanul lui care a făcut înconjurul lumii.

„Când astfel de români spun La mulţi ani, România! începi să speri că nu e totul pierdut. Astfel de oameni te fac să crezi că există speranţă. Totul e ca acestă frumoasă iluzie să nu dispară odată cu ziua naţională. La mulţi ani!”Irina Păcurariu, realizatoarea seriei de emisiuni Cealaltă Românie, ca şi a programului special Cealaltă Românie de 1 Decembrie. De văzut la TVR 1. Ora 17.30. 1 Decembrie.

 

16:45 Fiica regelui

Fiica regelui (THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014)

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

* Dramă istorică. La începutul secolului VI, pe vremea celor trei vechi regate coreene, generalul Yung devine conducătorul regatului Baekje, după ce fostul rege este ucis în urma unui complot de la curte. Împrejurări dramatice îl despart pe Yung-devenit regele Mu-ryeong-de femeia pe care o iubeşte şi care îi poartă copilul. Mica Seol-nan se naşte şi creşte într-o casă modestă, împreună cu sora ei vitregă Seol-hee, fără să-şi cunoască adevărata identitate. Cele două fete sunt diferite ca ziua şi noaptea: Seol-nan, veselă şi blândă, se bucură de viaţa ei simplă în mijlocul naturii, în timp ce ambiţioasa Seol-hee visează la averi şi titluri importante. Pe patul de moarte, mama lor mărturiseşte secretul identităţii lui Seol-nan, dar singura care o aude este Seol-hee, iar aceasta profită de ocazia nesperată şi fuge în capitala regatului, dându-se drept prinţesă. Între timp, adevărata fiică a regelui crede că sora ei a fost răpită şi jură că va face orice pentru a o regăsi. Soarta îi îndreaptă paşii tot către palatul regal, unde va deveni o mare luptătoare, înainte să-şi descopere trecutul şi adevăratul nume: Soo Baek-hyang. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

18:00 Vedeta familiei (R)

Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Deşliu

Membrii juriului: Matilda Pascal Cojocărița, Elena Gheorghe, Radu Ștefan Bănică Jurnalist Iulia Ioaniţoaia

Producător Monica Mihai

(Reluare)
 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Spectacolul eveniment „Regele moare”, cu Victor Rebengiuc şi Mariana Mihuţ, se vede la TVR 1 | VIDEO

Este încă o şansă pentru telespectatori de a urmări, de acasă, un spectacol de o emoţie copleşitoare din repertoriul Teatrului Naţional ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

 

#tvr1