loader
Foto

Cercul vicios al scumpirilor, dezbătut la „Ultima ediţie”

Fostul ministru de Finanţe Ioana Petrescu şi consultantul fiscal Adrian Mitroi au discutat cu jurnalistul TVR Claudiu Lucaci despre recentele măsuri fiscale din România, duminică, 13 august, la ora 14.30, la TVR 1 şi pe TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

O schimbare majoră de fiscalitate este în curs de derulare în ţara noastră, în această perioadă. Să fi intrat, oare, Guvernul, pe un program „de avarie” sau există un plan bine stabilit pentru a scoate România la liman? Preţurile cresc.

Autorităţile ne asigură că populaţia nu va fi afectată prea mult, însă reprezentanţii Băncii Naţionale anunţă că inflaţia a depăşit prognozele făcute la începutul anului. Să fie doar vina creşterilor salariale sau preţurile în creştere au şi ele răspunderea lor pentru această situaţie?

Despre „cercul vicios al scumpirilor” vorbeşte şi Claudiu Lucaci cu invitaţii săi, pe 13 august, la Ultima ediţie. Emisiunea ce pune punct săptămânii de ştiri se vede în direct la TVR 1 şi online, pe TVR+, la ora 14.30, imediat după Telejurnalul de prânz.

Partenerii de dialog ai realizatorului TVR la această ediţie a emisiunii sunt Ioana Petrescu, fost ministru de Finanţe, respectiv Adrian Mitroi, consultant fiscal. În calitate de şef al Finanţelor, Ioana Petrescu a construit bugete şi a susţinut introducerea accizelor la carburanţi. Ce efect ar avea asupra populaţiei majorarea semnificativă a acestora şi cât ar avea de câştigat companiile care vând benzină şi motorină? Invitata lui Claudiu Lucaci vine cu lămuriri pentru români, pe această temă. La rândul său, consultantul fiscal Adrian Mitroi va interpreta din punct de vedere independent dacă măsurile fiscale luate recent au o valoare pozitivă în economie şi dacă societatea şi mediul privat vor fi sau nu afectate de acestea.

Tot în Ultima ediţie de duminică, jurnalistul TVR mai pune în discuţie Legea vaccinării, băncile care s-au declarat „pe pierderi”, neplătind impozit pe profit în ultimii cinci ani, reevaluarea manualelor auxiliare, dar şi recentele ameninţări de război dintre Statele Unite şi Coreea de Nord.

Într-o lume care trăieşte şi gândeşte „la secundă”, deciziile care ne afectează viitorul par a fi lovite de vremelnicia pasiunilor şi trăirilor de moment. Analiza este înlocuită de păreri, iar reperul pare o simplă ţintă în mişcare. În acest context, Ştirile TVR aduc în programul TVR 1 Ultima ediţie, o dezbatere a ideilor, aşezată şi fără agresivitate, cu şi despre România. Jurnalistul TVR Claudiu Lucaci ne propune să încheiem săptămâna cu o radiografie a stării naţiunii şi a întâmplărilor care ne-au influenţat viaţa de zi cu zi. Finala evenimentelor săptămânii se dispută în Ultima ediţie, duminica, de la ora 14.30, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

16:45 Fiica regelui

Fiica regelui (THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014)

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

* Dramă istorică. La începutul secolului VI, pe vremea celor trei vechi regate coreene, generalul Yung devine conducătorul regatului Baekje, după ce fostul rege este ucis în urma unui complot de la curte. Împrejurări dramatice îl despart pe Yung-devenit regele Mu-ryeong-de femeia pe care o iubeşte şi care îi poartă copilul. Mica Seol-nan se naşte şi creşte într-o casă modestă, împreună cu sora ei vitregă Seol-hee, fără să-şi cunoască adevărata identitate. Cele două fete sunt diferite ca ziua şi noaptea: Seol-nan, veselă şi blândă, se bucură de viaţa ei simplă în mijlocul naturii, în timp ce ambiţioasa Seol-hee visează la averi şi titluri importante. Pe patul de moarte, mama lor mărturiseşte secretul identităţii lui Seol-nan, dar singura care o aude este Seol-hee, iar aceasta profită de ocazia nesperată şi fuge în capitala regatului, dându-se drept prinţesă. Între timp, adevărata fiică a regelui crede că sora ei a fost răpită şi jură că va face orice pentru a o regăsi. Soarta îi îndreaptă paşii tot către palatul regal, unde va deveni o mare luptătoare, înainte să-şi descopere trecutul şi adevăratul nume: Soo Baek-hyang. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

18:00 Vedeta familiei (R)

Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

(Reluare)
 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1