loader
Foto

Galerie foto

Chirurgul - violonist Remus Nica, pe "Drumul Succesului"

Vineri, 14 iunie, o nouă ediție "Drumul Succesului" poate fi urmărită la TVR1, TVR HD și online pe TVR+ de la ora 18.30.

 

DRUMUL SUCCESULUI

Remus Nica este medic primar  - chirurgie generală și oncologică la Spitalul Militar Central din București. Specializarea sa este chirurgia cancerului de sân, un domeniu în care operează de mulți ani cu succes și unde a redat viață și speranță multor femei.

Spune des că este un om iubit de Dumnezeu, dar și el iubește oamenii și crede cu toată convingerea că datoria sa este să facă bine aici, în România, în locul în care s-a născut și care i-a dat atât de mult.

(w882)

Consideră că educația pacientului este elemental-cheie prin care vom putea ridica nivelul de sănătate al populației din România.

Este membru al Societății Americane de Chirurgie a Cancerului de sân și al Societății Române de Chirurghie.

Dar, în același timp, este și violonist în Orchestra Mondială a Medicilor, precum și în Orchestra Națională a Medicilor. Susține multe concerte pe scena Ateneului Român, în țară și în străinătate. Acest lucru se datorează faptului că prima sa pasiunea a fost vioara, pe care a studiat-o încă din primii ani de viață.

(w882)

Astfel, medicul - violonist Remus Nica își împarte viața între sala de operații și sala de concert, aducându-le alinare pacienților săi prin mânuirea cu măiestrie a bisturiului, în aceeași măsură în care le aduce alinare spectatorilor săi prin mânuirea cu delicatețe a arcușului.

 

 

20:55 Meteo

21:00 Câştigă România!

* Prezintă Virgil Ianţu

Virgil Ianţu şi echipa sa continuă să aducă în faţa telespectatorilor oameni deștepți și bine pregătiți, români excepționali din toate categoriile sociale,

care şi-au croit destinul prin forța educației.

Şi, pentru că suntem în anul Jocurilor Olimpice, în fiecare ediţie a acestui sezon, întrebarea „Câștigă România!” va fi despre sportivii români şi performanțe olimpice remarcabile.

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1