loader
Foto

Galerie foto

Concerte inedite la „Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu”

Vineri, 29 iulie, de la 21.15 şi sâmbătă, 30 iulie, de la 12.15, vedem alte recitaluri din cadrul celui mai mare festival internaţional de folclor din România. Iuliana Tudor este gazda evenimentului.

 

Iuliana Tudor

Ediția din 29 iulie este disponibilă online pe TVR+.

10 ansambluri invitate din străinătate, 10 minorităţi şi comunităţi, 10 tineri interpreţi de muzică populară şi 10 ansambluri româneşti – aceasta a fost oferta celei de-a X-a ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu, ce a avut loc la sfârşitul lunii iunie în Bucureşti. Iuliana Tudor a fost din nou gazda celui mai mare festival internaţional de folclor din România, pentru telespectatorii TVR 1 şi pentru cei care urmăresc programele Televiziunii Române online, pe www.tvrplus.ro.

(w882) Iuliana Tu

Pe cele două scene amplasate în parcul Cişmigiu au urcat interpreţi de folclor, dar şi artişti celebri ai altor genuri muzicale. Astfel, Scena Principală a reunit concerte susţinute, printre alţii, de apreciatul Taraf din Clejani, alături de Ioniţă de la Clejani, Viorica de la Clejani şi fiica lor Margherita. Amatorii de muzică de petrecere îi pot vedea vineri seară, de la ora 21.15.

(w882) Viorica di

Sâmbătă, 30 iulie, de la 12.15, Iuliana Tudor ne invită să urmărim la TVR 1 alte recitaluri ce au putut fi văzute pe scena festivalului Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu, susținute de Gheorghe Turda şi Dan Helciug, Sava Negrean Brudaşcu, Maria Ciobanu şi Nico, Laura Lavric şi Loredana, Nicolae Furdui Iancu și acompaniate de Orchestra Naţională Valahia, condusă de Marius Zorilă.

Ediția din 30 iulie este disponibilă online pe TVR+.

(w882) Maria Ciob

Anul acesta, festivalul a aniversat un deceniu de diversitate culturală, cu 10 ansambluri invitate din străinătate - Spania, Irlanda, Bulgaria, Cipru, Italia, Maroc, Republica Moldova, Serbia, Slovacia şi Turcia, respectiv 10 minorităţi şi comunităţi - maghiară, ucraineană, germană, aromână, italiană, turco-tătară, slovacă, rromă, greacă, comunitatea ruşilor lipoveni.

(w882) dansuri fe

Continuând tradiţia, TVR 1 a fost şi anul acesta co-producător al Festivalului Internaţional de Folclor Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin creart–Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie. Festivalul a avut loc în perioada 24–26 iunie, în parcul Cişmigiu din Capitală, reunind mii de artişti din toate zonele ţării, ansambluri folclorice, fanfare, minorităţi şi comunităţi naţionale, meşteşugari, ateliere de creaţie şi bucate tradiţionale, evenimente dedicate celor tineri şi copiilor.

(w882) Muzici si

Foto: www.facebook.com/FIF.MuzicisiTraditiiinCismigiu

 

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, s-a difuzat drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1