loader
Foto

Galerie foto

Concertul de Anul Nou de la Viena, cu Daniel Barenboim

Ca în fiecare an, cel mai mediatizat eveniment muzical clasic din lume s-a transmis în direct la  TVR 1, TVR HD şi pe TVR+ miercuri, 1 ianuarie 2014, de la 12.15 şi de la 13.15. Concertul este disponibil online pe TVR+ până în 8 ianuarie.

 

Concertul este disponibil online pe TVR+ până în data de 8 ianuarie.

Este deja o îndelungată tradiţie a Filarmonicii din Viena să prezinte un program cuprinzând muzică plină de viaţă şi în acelaşi timp nostalgică din repertoriul familiei lui Johann Strauss şi al contemporanilor săi. Aceste concerte nu numai ca delectează audienţa în sala de concerte din Viena, dar bucură în aceeaşi măsură publicul din întreaga lume prin intermediul transmisiei televizate în peste 80 de ţări. Concertul este difuzat în direct la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

Avându-şi originea în perioada neagră a istoriei Austriei, aceste concerte de Anul Nou au fost iniţial destinate localnicilor, pentru a servi drept un fel de remember pentru vremuri mai bune, dar şi ca sursa de speranţă pentru viitor. Azi, milioane de oameni din întreaga lume simt cu inima şi cu sufletul această muzică vie, profundă, care insuflă tuturor optimism şi bucurie pentru Noul An.

Concertul de Anul Nou de la Viena, cu Daniel Barenboim

Filarmonica din Viena l-a invitat pe Daniel Barenboim să dirijeze Concertul de Anul Nou 2013-2014. Este o recunoaştere a celor 25 de ani de colaborare muzicală cu Dirijorul principal al Operei de Stat din Berlin. Daniel Barenboim a condus Filarmonica din Viena pentru prima dată cu ocazia concertului de Anul Nou în anul 2009. Cu ocazia concertului din acest an, Filarmonica Vieneză subliniază eforturile lui Barenboim, caracterizate de curaj personal, acela de a construi punţi şi de a reconcilia acolo unde par a fi doar porţi închise.

A 56-a ediţie a Concertului vienez de Anul Nou va marca 150 de ani de la naşterea lui Richard Strauss, cu interpretarea unui fragment din opera Capriccio, Muzică sub clar de lună, dar şi cei 100 de ani de la declanşarea Primului Război Mondial. Centrat pe muzica dinastiei Strauss, în special celebrele valsuri ale lui Johann fiul, spectacolul va cuprinde şi lucrări de Joseph Hellmesberger, Joseph Lanner, Leos Delibes şi P.I.Ceaikovski. Nu vor lipsi feericele momente de balet, atât cele montate în palatul Lichtenstein, cât şi interludiile coregrafice live din celebra sală Musikverein.

Ca în fiecare an, cel mai mediatizat eveniment muzical clasic din lume este în direct doar la  TVR 1, TVR HD şi pe tvrplus.ro miercuri, 1 ianuarie 2014, de la 12.15, apoi după Telejurnal, partea a doua, de la 13.15. Comentariul în direct, Cătălin Sava.

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait și Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...

Răspunderea penală a persoanei juridice

Răspunderea penală a persoanei juridice

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt măsurile ce pot fi luate împotriva persoanei juridice acuzate de săvârşirea unor infracţiuni cu consecinţe grave? Când pot fi dispuse ...

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o ediţie în care vom afla detalii ...

 

#tvr1