loader
Foto

Galerie foto

Concertul de la Viena, pentru telespectatorii TVR 1 în prima zi din 2018

Cel mai răsunător eveniment al muzicii clasice ajunge anual, prin radio ș i televiziune, în mai mult de 90 de ț ări. În România, TVR 1 a transmis în direct ș i în exclusivitate Concertul de Anul Nou de la Viena pe 1 ianuarie, de la 12.15.

 

Concertul de Anul Nou din prima zi a lui 2018 a fost transmis din celebra Musikverein din Viena, sub bagheta dirijorală a lui Riccardo Muti, colaborator al Filarmonicii vieneze încă din 1971.

Riccardo Muti a dirijat peste 500 de concerte ale faimoasei orchestre și a fost numit membru de onoare al Filarmonicii din Viena. Este pentru a cincea oară (după 1993, 1997, 2000 și 2004) când Riccardo Muti dirijează Concertul de Anul Nou care ne va bucura sufletele în prima zi a lui 2018.

(w500)

Timp de două ore ați putut asculta valsuri, polci, marşuri, şi fragmente din opere de Johann Strauss fiul, Johann Strauss tatăl, Josef Strauss, Franz von Suppé şi Alphons Czibulka. Desigur, nu au lipsit bis-urile tradiţionale ale Concertului de Anul Nou de la Viena: polca „Tunete şi fulgere” şi valsul „Dunărea albastră” de Johann Strauss fiul şi Marşul Radetzky de Johann Strauss tatăl.

(w882)

Anul acesta, filmările scenelor de balet au avut loc în câteva locuri fermecătoare ale Vienei. 10 solişti ai Baletului de Stat vienez au dansat pe valsul Roses From The South, al lui Johann Strauss la Castelul şi domeniul de vânătoare Eckartsau. În cel de-al doilea loc de filmare, Hietzinger Hofpavillon, fosta gară privată a Împăratului Franz Josef, "Stéphanie-Gavotte", semnată de Alphons Czibulka, devine sountrack pentru un elegant duet de balet.

(w882)

Tradiţionalul program de An Nou al Filarmonicii din Viena este poate cel mai răsunător eveniment al muzicii clasice, care ajunge anual, prin radio şi televiziune, în mai mult de 90 de ţări.

Concertul a reuşit, de-a lungul anilor, să arate lumii cultura muzicală vieneză şi, de la prima sa transmisie, în 1959, trimite întregii lumi urările de An Nou în spiritul speranţei, prieteniei şi păcii.

(w500)

Concertul de Anul Nou de la Viena a fost transmis în direct şi la TVR HD, tot de la ora 12.15. Partea a doua a concertului a început de la ora 13.15.

23:00 Documentar

* Phoenix. Har/Jar

Phoenix. Har/Jar” reuneşte membrii formației din perioada de dinaintea plecării din 1977 şi punctează momentele importante din cronologia tumultuoasă a trupei, de la primele apariții din 1962 sub numele de „Sfinții”, până în prezent, povestind, în premieră, întâmplările prin care au trecut în țară, relația cu

Securitatea, momentele în care au hotărât să fugă din România şi cum au reuşit s-o facă, dar şi viața pe care au dus-o peste hotare înainte şi după Revoluția

din ’89.

Filmul documentar este realizat de Televiziunea Română prin Casa de Producție TVR

Regia Cornel Mihalache

Scenariul: Cornel Mihalache și Claudia Nedelcu Duca

Montaj film Roxana Elekes

Producator Claudia Nedelcu Duca

XX AUDIENTA GENERALA (AG)

1:00 Petrecere...cu cântec! (R)

Prezintă Iuliana Tudor

Română. Jurnalist Anamaria Voicu. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Iuliana Tudor

(Reluare)
 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1