loader
Foto

Galerie foto

Conchita Wurst, Austria, a câştigat Eurovision 2014. România, pe locul 12

România a încheiat concursul în prima jumătate a clasamentului, cu 72 de puncte. Piesa interpretată de Paula Seling & OVI a primit punctaj maxim din partea Republicii Moldova.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Rise Like A Phoenix, interpretată de Conchita Wurst din Austria, a câştigat concursul cântecului european Eurovision 2014, desfăşurat la Copenhaga. Cu un total de 290 de puncte, Austria s-a detaşat clar de următoarele două clasate: Olanda, care a obţinut 238 de puncte şi Suedia, cu 218 puncte. Finala Eurovision din 10 mai a fost difuzată în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe www.tvrplus.ro.

România, reprezentată de Paula Seling & Ovi, s-a clasat în prima jumătate a clasamentului final, ocupând locul 12, cu 72 de puncte. În finala de la Copenhaga, România a obţinut puncte de la Azerbajan (6), Malta (8), Macedonia (4), Belarus (1), Israel (8), Portugalia (1), Norvegia (4), Moldova (12), Irlanda (2), Austria (8), Spania (8), Belgia (5), Italia (5). Deşi a obţinut acelaşi punctaj cu Finlanda, România s-a clasat pe locul 12, iar Finlanda pe 11 întrucât ţara nordică a primit note din partea publicului din mai multe ţări decât România, după cum prevede regulamentul (Finlanda a primit puncte din 16 ţări, iar România din 13).

Paula a declarat la final: „Sunt fericită că am avut ocazia să cânt pentru România, pentru oameni cu vise frumoase, cu gânduri şi dorinţe înalte. Am visat la un miracol... poate nu a fost timpul lui. Am cântat cu tot sufletul, ne-am pregătit ca şi pentru un real campionat de muzică europeană. Suntem fericiţi dacă voi aţi fost mândri de noi.” La rândul său, Ovi şi-a exprimat punctul de vedere: „Sunt foarte mândru de prestaţia noastră şi de felul în care ne-am prezentat. Am fost o echipă de profesionişti care am dat totul şi am visat să fim primii în această competiţie. Însă votul geopolitic şi-a facut de cap încă o dată şi a făcut "legea" în final. Totuşi platforma de expunere a fost foarte mare, ne-a revăzut o Europă întreagă, am fost apreciaţi şi personal voi folosi acest moment în avantajul nostru. Avem piese foarte bune în stand-by pe care le vom lansa în perioada imediat următoare, iar duetul Paula Seling & Ovi are încă multe de spus pe plan muzical”. Iar concluzia Lianei Stanciu în urma întregului eveniment Eurovision este: „În orice concurs există învingători şi învinşi. Noi nu suntem nişte învinşi. Muzica şi viaţa merg înainte!”

În seara de sâmbătă, 10 mai, au urcat pe scena de la B&W Hallerne, în cea de-a 59-a ediţie Eurovision, reprezentanţii a 26 de ţări europene: Ucraina, Belarus, Azerbaijan, Islanda, Norvegia, România, Armenia, Muntenegru, Polonia, Grecia, Austria, Germania, Suedia, Franţa, Rusia, Italia, Slovenia, Finlanda, Spania, Elveţia, Ungaria, Malta, Danemarca, Olanda, San Marino, Marea Britanie.

 

TVR 1 – lider de audienţă cu finala Eurovision 2014

Finala Eurovision 2014 a adus TVR 1 poziţia de lider de audienţă pe toate targeturile în intervalul de difuzare a transmisiunii directe de la Copenhaga: 22.00-01.35. Aproape 1.300.000 de telespectatori au vizionat show-ul de desemnare a celui mai bun cântec european (6,9% rating mediu şi 20,2% cotă de piaţă medie), dintre aceştia 905.000 reprezentând publicul urban (9% rating mediu şi 23,9% cotă de piaţă medie). Şi la nivelul publicului comercial TVR 1 a deţinut primul loc, cu un rating mediu de 7,3% şi 20,7% cotă de piaţă medie.

Minutul de aur s-a înregistrat la ora 22.36, când 1.726.000 de români erau conectaţi la show-ul în care evoluau Paula Seling & Ovi pe scena B&W Hallerne, ceea ce corespunde unui rating de 9,3% şi unei cote de piaţă de 19,5% (nivel naţional).

 

România la Eurovision:

Televiziunea Română (TVR), membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993, dar s-a calificat şi a participat la finala concursului în 1994.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).  Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

 

foto: eurovision.tv

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1