loader
Foto

Creatori de hituri în anii '80 și '90, jurați la ediția 5 „Provocarea starurilor”

Celor care iubesc muzica ușoară românească din toate timpurile și de toate genurile li se pregătește o nouă seară memorabilă: „Provocarea starurilor”, prezentată de Andreea Bănică, este la TVR 1 sâmbătă, de la ora 21.00.

 

Provocarea starurilor

De la o ediție la alta, concurenții de la Provocarea starurilor trebuie să învețe melodii pe care unii dintre noi nu le-am auzit niciodată. Dar competiția reprezintă atât pentru concurenți, cât și pentru telespectatori ocazia de a redescoperi muzica bună românească și de a cânta melodii care au marcat generații de români. La ediția 5, trei concurenți noi și trei pe care deja îi cunoaștem se întrec cântând muzică ușoară românească în fața unui nou juriu și luptă pentru premiul de 10.000 de euro pus la bătaie. Sâmbătă, 24 noiembrie, de la ora 21.00, la TVR 1.

Adrian Romcescu, cel care, în anii '80, umplea două stadioane pe zi doar cântând, vine să îndeplinească rolul de jurat la ediția cu numărul 5 Provocarea starurilor. A ales libertatea și după 30 de ani s-a reîntors în țară. Chiar dacă a fost interzis în perioada comunistă, una dintre cele mai frumoase melodii românești interpretate de el – Nu vreau să te pierd - încă se mai cântă.

(w882)

„Dansul“ e normal la vârsta ei. O artistă cu mare succes la public în anii '80 și încă prezență surprinzătoare pe scena muzicii românești, implicată în lansarea multor voci tinere de la noi, Silvia Dumitrescu vine să ocupe cel de-al doilea scaun al juriului la Provocarea starurilor. Vedem cum notează concurenții Sandei Ladoși, pe ai lui Ștefan Stan și pe cei antrenați de Mihai Alexandru sâmbătă, la o nouă ediție Provocarea starurilor, la TVR 1.

(w882)

Cel de-al treilea membru al juriului și-a început cariera imediat după Revoluție și continuă să fie pe lista celor mai solicitați și bine cotați interpreți și compozitori de muzică românească. Amintirile este un hit pe care aproape toată lumea știe să îl fredoneze. Laurențiu Duță, compozitorul lui, este cel de-al treilea jurat la Provocarea starurilor sâmbătă seară. Andreea Bănică ne dă întâlnire la ora 21.00, la TVR 1.

(w882)

Aceștia sunt cei trei jurați care îi vor alege pe concurenții care se califică în etapa următoare la Provocarea Starurilor.

(w882)

La ediţia a cincea Provocarea starurilor, în echipa lui Mihai Alexandru, alături de Mariuca, vine, cu forțe proaspete, Paul Muresan , un tânăr de 17 ani, din Toplița, pasionat de muzica pop și pop-rock.

(w882)

În echipa Sandei Ladoşi, deja veteranului Stelian Ciuciuc, cel care a trecut deja de 3 ediții, i se alătură o buzoiancă hotărâtă, asistentă de farmacie, care studiază canto doar de curând. Maria Maxim are 23 de ani și provine dintr-o familie cu opt copii, toți talentați. Aflăm sâmbătă care dintre concurenții Sandei Ladoși mai departe la Provocarea starurilor.

(w882)

La ediţia cu numărul 5 Provocarea starurilor, Ştefan Stan are din nou în echipă două fete: Ioana Ristea, calificată din ediţia 2 şi o adolescentă de 16 ani, din Botoşani Karina Todireanu a participat la multe concursuri de muzică în România, a cântat cu band-uri cunoscute de la noi și a întâlnit mulți artiști. Pe langă muzică, ea este preocupată și de jurnalism. Scrie într-un ziar local, Ziarul Buzz, unde are propria ei rubrică lunară.

(w882)

 

Despre Provocarea starurilor

În fiecare show Provocarea starurilor, 6 tineri talentaţi, interpreţi de muzică românească, vor trece prin probe în care îşi vor dovedi calităţile artistice şi vocale. Dintre aceştia, 3 părăsesc competiţia în fiecare ediţie, alţi 3 concurenţi urmând să completeze locurile eliberate. Cei care doresc să participe la concursul lansat de TVR 1 pot trimite informaţii despre ei şi o înregistrare a unei piese în limba română la provocarea.starurilor@tvr.ro până la 1 decembrie 2018. Echipa emisiunii, coordonată de producătorul Monica Mihai, îi aşteaptă pe cei care îşi doresc un drum în muzica românească să se înscrie pentru a completa la fiecare ediţie echipele mentorilor Sanda Ladoşi, Ştefan Stan şi Mihai Alexandru.

La Provocarea starurilor, mentorii sunt aceiaşi pentru toate ediţiile concursului, însă juriul, format din mari interpreţi români care au lansat piese nemuritoare în ultimii 40 de ani, se va schimba în fiecare ediţie.

(w882)

Din 27 octombrie 2018, la TVR 1 a început cea mai nouă competiţie muzicală, în care vedeta e muzica românească. Provocarea starurilor va dezvălui publicului viitoare staruri ale muzicii româneşti, care vor fi validate de marii interpreţi ai muzicii noastre din ultimii 40 de ani.

 

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)

12:00 Teleshopping

 
Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri – joi seară, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu deschide o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

 

#tvr1