Joi, 9 mai, de la ora 22.35, la TVR 1, vă invitam să urmăriți la "Dosar Romania" o ediție despre sănătatea pământului și alimentele curate, despre povestea unor producători care se luptă cu toate greutățile pentru a schimba mentalități.
Foarte puțini români aleg produsele ecologice – numite și bio - atunci când își fac cumpărăturile. Să fie această statistică din cauza prețului sau din cauză că oamenii nu știu exact ce le-ar aduce în plus un aliment ecologic?
Ce înseamnă de fapt o cultură eco, cine sunt producătorii care se aruncă într-o piață atât de mică și ce îi motivează?
Într-o lume în care vrem ca lucrurile să se întâmple extrem de repede, mai există prea puțini oameni care își propun să aștepte legumele să se dezvolte fără ajutor chimic, iar mărul să se coacă singur în pom. Acestia vor vinde apoi o cultură sănătoasă acelora care vor să manânce roșii cu gust de roșii.
Pentru a fi însă certificat ca producător agricol ecologic, un fermier trece prin adevărate aventuri și oscilează de la un entuziasm exaltat până la adâncă disperare - uneori în timpul aceluiași sezon, în timpul dezvoltării aceleiași recolte.
O ediție semnată Codruța Angelescu
Imagine Mihai Patrascu și Marian Oprea