loader
Foto

Galerie foto

Agricultura BIO, la "Dosar România"

Joi, 9 mai, de la ora 22.35, la TVR 1, vă invitam să urmăriți  la  "Dosar Romania" o ediție despre sănătatea pământului și alimentele curate, despre povestea unor producători care  se luptă cu toate greutățile pentru a schimba mentalități.

 

Dosar România

Foarte puțini români aleg produsele ecologice – numite și bio -  atunci când își fac cumpărăturile. Să fie această statistică din cauza prețului sau din cauză că oamenii nu știu exact ce le-ar aduce în plus un aliment ecologic?

Ce înseamnă de fapt o cultură eco, cine sunt producătorii care se aruncă într-o piață atât de mică și ce îi motivează?

Într-o lume în care vrem ca lucrurile să se întâmple extrem de repede, mai există prea puțini oameni care își propun să aștepte legumele să se dezvolte fără ajutor chimic, iar mărul să se coacă singur în pom. Acestia vor vinde apoi o cultură sănătoasă acelora  care  vor să manânce roșii cu gust de roșii.

Pentru a fi însă certificat ca producător agricol ecologic, un fermier trece prin adevărate aventuri și oscilează de la un entuziasm exaltat până la adâncă disperare  - uneori în timpul aceluiași sezon, în timpul dezvoltării aceleiași recolte.



O ediție semnată Codruța Angelescu
Imagine Mihai Patrascu și Marian Oprea

13:00 Cu ai mei!

* Interviuri realizate într-o atmosferă relaxată cu vedete ale folclorului românesc, despre viaţa lor de dincolo de scenă.

Producător Iuliana Tudor

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă: Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1