loader
Foto

Galerie foto

Cum şi-a continuat Familia Regală proiectele în 2020 | VIDEO

Ce intenţii are Familia Regală pentru următorii ani am aflat pe 19 decembrie, în emisiunea„Ora Regelui”, într-un interviu cu Principele Radu, realizat online de Bogdan Şerban-Iancu.

 

Ora Regelui

„Ora Regelui” ar fi prezentat telespectatorilor o vizită pe Domeniul Regal de la Săvărșin, cu doar câteva zile înaintea celui de-al 20-lea Crăciun pe care Familia Regală îl sărbătorește acolo.

Timp de aproape un an însă, pandemia a dictat alte reguli de viață decât cele obișnuite. Povești personale, evenimente de familie și chiar întâlniri oficiale internaționale s-au petrecut în mediul virtual.

În ediţia de sâmbătă, 19 decembrie, a emisiunii „Ora Regelui”, Alteța Sa Regală Principele Radu a povestit online cum a reușit Familia Regală să își continue proiectele în această perioadă și ce intenții are pentru următorii ani.

(w882)

2001 a fost anul în care Regele Mihai și Regina Ana au petrecut primul lor Crăciun în Castelul de la Săvîrșin, după revenirea la proprietate, alături de familie. În cele două decenii care au trecut, tradiția Crăciunului i-a adunat pe colindători nu doar pe drumurile comunei, ci și la castel. Însă până la sărbători, Familia Regală a făcut pregătiri, în fiecare an, pentru a-i primi pe oaspeți, dar și împărțind din poartă în poartă, împreună cu preotul parohiei și colaboratorii Casei Regale, daruri pentru cei nevoiași. Pacea sufletească, liniștea și bucuria trebuie să își găsească drum spre fiecare casă.

(w235)

„Castelul de la Săvârşin este locul cel mai apropiat sufletului meu pentru că, de fiecare dată, trăiesc sentimentul prezenţei Reginei Elena, care l-a amenajat, l-a îngrijit şi l-a iubit atât de mult.”, spune deseori Majestatea Sa Margareta. „Prima mea amintire pe care o am cu Săvârşinul este de când eram foarte mică şi am văzut un album de poze de la bunica. Era poza cu şemineul de aici.” Din aceste motive, Săvârşinul este locul în care Familia Regală se simte acasă, iar Majestatea Sa şi Principele Radu sunt ataşaţi nu numai de farmecul zonei, ci şi de oamenii de aici.

(w882)

Pandemia care ne-a afectat tuturor viața face și sărbătoarea Crăciunului de nerecunoscut. Cu toții suntem departe de cei dragi, unii aflându-ne în localități carantinate, luptând tăcut și căutând metode de a ne adapta la activitățile dinainte.

(w500)

Sărbătorile de la sfârșitul anului năucitor pentru omenire vor fi diferite. Fără îndoială, nu ne vom întâlni rudele și prietenii, nu ne vom încălzi cu savoarea bunătăților din piețele de Crăciun, nu ne vom încânta de minunăția vitrinelor și nu vom demara maratonul cadourilor. Este momentul să oprim caruselul amintirilor și să descoperim că, fiind numeroși sau nu, Crăciunul, sărbătoarea bucuriei, vine de fapt din noi. Plăcerea de a celebra tradițiile, de a împodobi crengile de brad, de a face bucatele după rețetele familiei se va împărtăși negreșit. Întreaga omenire a învățat anul acesta să comunice mai intens, să simtă valoarea unui mesaj sau a unei fotografii. Povești personale, evenimente de familie și întruniri oficiale importante s-au petrecut on-line. Magia Crăciunului se dovedește a fi, iată, în 2020, conexiunea dintre oameni, care au continuat să fie împreună, să se ajute, să creeze, să muncească.

(w500)

Producător: Lidia Voicu

Realizator:  Bogdan Șerban-Iancu

foto: romaniaregala.ro

4:55 Agrostrategia (R)

Producator Vlad Macovei

(Reluare)

5:45 Floarea nopţii (R)

(KNIGHT FLOWER/NIGHT BLOOMING FLOWER-Coreea de Sud, 2024) Episodul 1

Cu: Lee Hanee, Lee Jong-won, Kim Sang-joong, Lee Ki-woo

*Dramă romantică, serial de aventuri. Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun

(Reluare)
 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, s-a difuzat drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1