loader
Foto

Cupa Europeană a Naţiunilor la rugby: România- Portugalia la TVR 1

Sâmbătă, 1 februarie, de la ora 16.00, competiţia poate fi urmărită în direct la TVR 1 şi pe TVR+

 

TVR 1 transmite sâmbătă după-amiază, în direct de pe Cluj Arena, partida de rugby România – Portugalia, din Cupa Europei pe Naţiuni. Pe 1 februarie, de la ora 16.00, echipa naţională de rugby a României întâlneşte reprezentativa Portugaliei, meci din grupa valorică 1A. Comentariul meciului va fi asigurat de Dragoş Bocanaciu.

Celelalte meciuri pe care stejarii din reprezentativa de rugby a României le vor susţine în primăvara anului 2014 se vor desfăşura după următorul program:

- 8 februarie - în deplasare, cu Rusia;

- 22 februarie – acasă, cu Spania;

- 8 martie - acasă, cu Belgia;

- 15 martie - în deplasare, cu Georgia.

România e o naţiune respectată în rugby, anul trecut având la activ doar o singură înfrângere.
La jumătatea competiţiei, România se află pe locul secund, la egalitate de puncte cu Georgia, ambele având 19.

În 2013, România a trecut de Portugalia, scor 19-13, Rusia, scor 29-14, Belgia, scor 32-14, Spania, scor 25-15, terminând la egalitate cu Georgia, 9-9.


Cupa Europeană a Naţiunilor se joacă pe două sezoane, 2013 şi acum, cel din 2014. La finalul competiţiei, în martie, se vor afla echipele care se califică la Cupa Mondială, primele două echipe clasate urmând a participa direct.


România va juca la Cluj sâmbătă, pe 2 februarie, după o pauză de foarte mulţi ani, organizatorii încercând să popularizeze jocul de rugby şi în această parte a ţării.


România nu a lipsit de la nicio ediţie a Cupei Mondiale încă de la înfiinţare, în 1987. România este într-un cerc select de 12 naţiuni care au participat la fiecare ediţie a Cupei Mondiale.

19:30 Fata cu cartea

* Prezintă Nadine Vlădescu

Realizator Nadine Vlădescu

19:45 Sport

 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1