loader
Foto

Galerie foto

Dansuri şi muzică din Dobrogea şi Craiova, pe scena Festivalului „Ioan Macrea”

Am continuat difuzarea celor mai frumoase momente din cadrul Festivalului Naţional de Folclor „Ioan Macrea” duminică, 2 februarie, de la ora 21.10, la TVR 1. Iuliana Tudor a fost gazda festivalului.

 

Susţine anual peste 145 de spectacole de înaltă calitate artistică atât în ţară, cât şi în străinătate, în ţări precum Turcia, Franţa, Serbia, Ucraina, Macedonia, Bulgaria, Olanda, Republica Moldova, Ungaria, Germania, Austria etc., una din cele mai reuşite realizări fiind cea din 2003 când, la Dijon, în Franţa, a obţinut premiul Colierul de argint, în competiţie cu alte 30 de ţări din întreaga lume. Este unul vorba despre Ansamblul Artistic „Baladele Deltei” Tulcea, unul dintre cele mai valoroase ansambluri folclorice din ţară, al cărui recital din cadrul Festivalului Naţional de Folclor Ioan Macrea a putut fi urmărit la TVR 1 duminică, 2 februarie, de la ora 21.10.

(w882)

Duminică seară, telespectatorii au  putut urmări secvenţe din spectacolul „Nuntă Dobrogeană cu alai tot pe sprânceană”, mai multe suite de jocuri populare din Dobrogea şi din zona Dobrogei - Geambăseasca,  Sârba de la Consul,  Cadâneasca, Geampara, Baicoliu, Ghimpele, Cerchezeasca, Cadineasca, Popârlanul, Hora, Gârliceanca, Pandelaşul, Sârba de la Negru Vodă, dar şi Cântecul Bradului.

(w882)

În cea de-a treia ediţie dedicată de TVR 1 Festivalului Naţional de Floclor Ioan Macrea, Iuliana Tudor ne-a dat întâlnire şi cu Ansamblul „Maria Tănase" din Craiova. Pe lângă suitele de dansuri pregătite de Formaţia de dansuri a Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”, i-am ascultat şi pe interpreţii Mariana Ionescu Căpitănescu şi Constantin Enceanu şi ne-am vom bucurat şi de „Căluşul” pus în scenă de Formaţia de dansuri a Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”.

credit foto: stiridesibiu.ro; ziua-online.ro

15:00 Opre Roma

* Emisiune cu şi despre comunitatea romă

Copiii si teatru, filme care pot schimba vieti, educatie non-formala, renasterea scolilor de meserii si parteneriate cu institutii ale statului, sunt subiectele editiei. Dedicam luna martie femeii rome, cea care mentine familia, conserva viitorul comunitatii si educa mostenitorii traditiilor si culturii rome. Invitata emisiunii va fi alaturi de noi una dintre cele mai cunoscute reprezentante a minoritatii rome. Mariana Buceanu Costache, consilier in cadrul Agentiei Nationale pentru Romi.

Producători: Anamaria Bobe Tecuceanu, Oana Roşca Creţulescu

15:55 EURO polis

*Emisiune despre comunitățile etnice din România

Producător Nicoleta Epure

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Spectacolul eveniment „Regele moare”, cu Victor Rebengiuc şi Mariana Mihuţ, se vede la TVR 1 | VIDEO

Este încă o şansă pentru telespectatori de a urmări, de acasă, un spectacol de o emoţie copleşitoare din repertoriul Teatrului Naţional ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

 

#tvr1