loader
Foto

De la A la infinit despre frumuseţe, sâmbătă, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+

În ediția de sâmbătă, 2 noiembrie, Smaranda Vornicu a stat de vorbă cu antreprenorul Rucsandra Hurezeanu şi modelul internaţional Silvia Giurcă

 

Smaranda Vornicu-Shalit
De la A la... infinit

Ediția din 2 noiembrie a emisiunii este disponibilă pe TVR +

În eleganta ambianţă a Palatului Ştirbey, Smaranda Vornicu le invită la o discuţie despre frumuseţea exterioară sau interioară pe două doamne pentru care frumuseţea este un mod de viaţă: Rucsandra Hurezeanu, în calitate de antreprenor în industria dermato-cosmetică şi pe top modelul Silvia Giurcă, a cărei frumuseţe a fost recunoscută şi apreciată internaţional. Emisiunea De la A la infinit de sâmbătă, 2 noiembrie, începe la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD, precum şi online, pe TVR+.

Un material de arhivă despre vizita în România a actorului Peter Gilmore, cel care a interpretat rolul principal în îndrăgitul serial Linia Maritimă Onedin, difuzat în România între 1971 şi 1980, este momentul surpriză al ediţiei De la A la infinit din 2 noiembrie. Actorul a încetat din viaţă în februarie 2013.

Crainica Delia Budeanu şi directorul de imagine Dan Nanoveanu sunt invitaţii speciali ai Smarandei pentru a depăna amintiri legate de televiziune, aşa cum se făcea televiziune în vremea lui Tudor Vornicu. Din generaţia tânără, Nicole Cherry destinde atmosfera cu şlagărul ei Memories, dar impresionează şi cu mai noua ei melodie Yes, I Can.

Face „politica ştiinţei”. A lucrat 10 ani, în America, alături de singurul român laureat al premiului Nobel pentru medicină, George Emil Palade. S-a întors în România, în 1979, în plin comunism, pentru a construi un vis: Institutul de Biologie şi Patologie Celulară Nicolae Simionescu. La începutul lunii octombrie a primit distincţia de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare. Irina Luca stă de vorbă cu doamna academician Maya Simionescu, o femeie frumoasă, cu o poveste de viaţă fascinantă, un model şi un sprijin pentru tinerii care lucrează în cercetare.

Unul dintre cele mai frumoase centre spa din România, localizat la Poiana Braşov, este vedeta rubricii Casă, cămin, oraş. Centrul de frumuseţe ultradotat cu cele mai noi aparate şi cele mai performante terapii de înfrumuseţare a fost amenajat la Poiana Braşov în mijlocul unei păduri de mesteceni.

Cât ne costă frumuseţea, aflăm de la rubrica EconOM, realizată de Anca Sârbu. Şi tot la această rubrică, despre cum accesăm magazinele virtuale de îmbrăcăminte şi încălţăminte şi site-urile cu cupoane de reduceri pentru a fi frumoşi cu bani mai puţini.

Eda Marcus este în Tendinţe cu reţeta japoneză a frumuseţii. Rubrica aduce o poveste de viaţă şi ne explică ce înseamnă ştiinţa frumuseţii pentru japonezi.

Desene animate, alte imagini savuroase din arhiva TVR, un scurt metraj Charlie Chaplin, rubrici de modă şi frumuseţe, muzică românească, arhitectură, agenda culturală, tradiţii româneşti de sezon, invitaţi îndrăgiţi de public se regăsesc în fiecare sâmbătă în emisiunea de la TVR 1 a Smarandei Vornicu. Fiica îndrăgitului realizator de televiziune al TVR reia, după mai bine de 30 de ani, show-ul de divertisment De la A la infinit, realizat de Tudor Vornicu la TVR. Din 12 octombrie, sâmbăta, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

21:00 Câştigă România!

* Prezintă Virgil Ianţu

Virgil Ianţu şi echipa sa continuă să aducă în faţa telespectatorilor oameni deștepți și bine pregătiți, români excepționali din toate categoriile sociale,

care şi-au croit destinul prin forța educației.

Şi, pentru că suntem în anul Jocurilor Olimpice, în fiecare ediţie a acestui sezon, întrebarea „Câștigă România!” va fi despre sportivii români şi performanțe olimpice remarcabile.

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

22:00 Misterul lui Kaspar Hauser

Telecinemateca * Misterul lui Kaspar Hauser (KASPAR HAUSER/JEDER FUR SICH UND GOTT GEGEN ALLE-Germania, 1974)

Prezintă Radu F. Alexandru. Realizator Ioana Constantin-5’

Regia Werner Herzog

Cu: Bruno S., Walter Ladengast, Brigitte Mira

Dramă-bazată pe o poveste reală. Un tânăr bărbat misterios, Kaspar Hauser, apare la Nuremberg, în 1828, ca de nicăieri, abia putând să meargă şi să vorbească şi purtând un bilet ciudat. Tânărul explică ulterior că a fost ţinut captiv într-o temniţă întreaga viaţă şi că abia a fost eliberat, din motive pe care nu le cunoaşte. Rezultatul eforturilor celor din jur de a-l integra social dă cazului o turnură neobişnuită.Redactor Cristina Crăciun

X

*Marele Premiu al Juriului, premiul FIPRESCI şi Premiul Juriului Ecumenic-Festivalul de Film de la Cannes, 1975

 
Răspunderea penală versus răspunderea civilă

Răspunderea penală versus răspunderea civilă

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Ce presupun acţiunea penală şi acţiunea civilă în procesul penal? În ce constă raportul de cauzalitate între fapta ilicită şi prejudiciu? Cum ...

Victimele accidentelor rutiere şi drepturile lor

Victimele accidentelor rutiere şi drepturile lor

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Sunteţi victima unui accident rutier, ştiţi ce drepturi aveţi? Cum puteţi obţine repararea prejudiciului suferit? Ce se întâmplă în cazul ...

La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

 

#tvr1