loader
Foto

Denzel Washington despre „era post-truth”, în prima ediţie „Lumea azi” din 2017

Emisiunea de analiză şi sinteză a politicii mondiale revine în grila TVR. „Era post-truth” - explicată de Denzel Washington şi analizată de jurnalista TVR Ioana Dumitrescu şi ziaristul Grigore Culian. Pe 4 martie, de la 13.30, în direct la TVR 1 şi TVR+.

 

Ioana Dumitrescu
Lumea azi

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

De sâmbătă, 4 martie, jurnalista TVR Ioana Dumitrescu ne prezintă şi explică, la Lumea azi, cele mai importante evenimente internaţionale. Politicieni din lumea largă, ziarişti importanţi vin să analizeze mersul lumii de azi. Emisiunea poate fi urmarită în direct la TVR 1 şi online, pe TVR+, în fiecare sâmbătă, de la ora 13.30.

„Lumea azi nu a fost concepută ca o emisiune de nişă. Ea nu se adresează unui anume tip de public. Obiectivul meu este ca, prin aceasta emisiune, să explic pe înţelesul tuturor acţiunile politicienilor din lumea largă: de unde vin războaiele; cum ne afectează pe noi deciziile luate la nivelul unor organizaţii ca NATO sau UE; ce se ascunde în spatele declaraţiilor politice. Vom acorda o atenţie deosebită situaţiei din ţările vecine, dar nu vom uita nici faptul divers”, dezvăluie Ioana Dumitrescu, realizatoarea şi moderatoarea emisiunii.

Prima ediţie Lumea azi din această primăvară aduce o temă tot mai des întâlnită la nivel mondial: era post-truth. Aflăm sâmbătă cum se defineşte exact această noţiune şi cum a ajuns ea în dicţionarul Oxford, iar actorul de Oscar Denzel Washington vorbeşte despre cum s-au transformat canalele de ştiri în canale de opinie. Ce face breasla? Cum pot discerne internauţii între ficţiune şi realitate? Ioana Dumitrescu analizează totul pe 4 martie, la Lumea azi, împreună – via Skype – cu ziaristul româno-american Grigore Culian, fondatorul publicaţiei „New York Magazin”.

Tot în prima ediţie a emisiunii aflăm şi cum reuşeau prizonierii evrei să trimită informaţii în afara lagărelor de concentrare. Acestea şi alte subiecte, sâmbătă, de la 13.30, la Lumea azi, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

Ioana Dumitrescu este o veterană a jurnalismului internaţional. De 24 de ani este parte din echipa Ştirilor TVR. A fost corespondent CNN şi este singurul jurnalist din România care a lucrat într-o organizaţie mondială, OSCE. La Sarajevo, a participat alături de reprezentanţii NATO şi ONU la implementarea acordurilor de pace de la Dayton. Emisiunea Lumea azi, deja un brand al TVR, a fost mereu apreciată de telespectatori.

17:00 Dincolo de alb şi negru

* Emisiunea continuă seria de întâlniri cu invitaţi inspiraționali.

Programul pune accent pe acurateţea discuţiei, apelând la analize serioase ale evenimentelor şi la opinii pertinente.

Moderator Mihaela Crăciun

* Viaţa armonioasă şi sensurile ei

Invitat Cristian Rachitan-doctor, specialist in remedii naturale

Producător Ioana Mureşan

18:00 Ţară, ţară, cine eşti?

Moderator Mădălina Dobrovolschi

“Țară, țară, cine ești?” aduce în prim plan oameni care găsesc soluții funcționale pentru comunități şi prezintă soluții care, dacă ar fi multiplicate la nivelul întregii societăți, ar ameliora imaginea României.

Emisiunea propune o perspectivă inedită pe piața media din România, aceea a jurnalismului bazat pe soluții, pentru că, deși pornește de la statistici negative, în care România nu arată deloc bine, emisiunea aduce în studio oameni care construiesc și implementează soluții.

* Copiii bolnavi transportaţi de asociaţia Blondie în străinătate

Invitate: Adelina Toncean-Asociatia Blondie şi Irina Margarint, medic

Producător Ioana Mureşan

 
Cum se dezbate partajul succesoral?

Cum se dezbate partajul succesoral?

publicat: sâmbătă, 20 aprilie 2024

Ce este partajul succesoral și cine moștenește averea în familie după un deces? Cine poate solicita ieșirea din indiviziune? Care este Instanța ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

 

#tvr1