loader
Foto

Galerie foto

„Descălecaţi în Carpaţi” - o nouă emisiune, din 17 ianuarie la TVR 1

Duminică, 17 ianuarie, de la ora 15.30, TVR 1 v-a invitat să descoperiţi cu adevărat Carpaţii - acest „colţ de rai cu natură şi cai”.

 

Descălecaţi în Carpaţi

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

TVR 1 difuzează, începând de duminica aceasta, o emisiune dedicată naturii şi în special Munţilor Carpaţi. În ediţia de debut ajungem în Rezervaţia ştiinţifică Gemenele, facem cunoştinţă cu lipiţanii de la Herghelia Sâmbăta de Jos şi vizităm un şantier de împădurire.

Rubrica de debut se intitulează Rezervat: "Natura!"

În Retezat vi se va tăia respirația dacă...telepătrundeți împreună cu noi în Rezervaţia Știinţifică Gemenele.

(w882) Natura

Spielberg parcă de aici s-a inspirat pentru seria Jurassic, iar de mai bine de 25 de ani picior de jurnalist n-a călcat în acest colţde rai, păstrat secret şi la adăpost de turişti.

Numai că, din păcate, nici studiile ştiinţifice nu se mai fac în Casa Laborator construită în rezervaţie în urmă cu jumătate de secol. Era să uităm - vă dăm şi o porţie de a-DRONA-lină!

***

Rubrica - „Caii, la putere!”

România este ţara cu cel mai bogat patrimoniu cabalin de rasă din Europa. Herghelia Sâmbăta de Jos este cel mai important centru de creştere şi ameliorare de lipiţani din Europa.

(w882) Printul Ch

Cai cu un aşa palmares istoric şi genetic, încât Prinţul Charles a venit să se încline în faţa nobilelor ecvidee de rasă de la poalele Făgăraşilor. A fost primit cu o paradă ecvestră demnă de blazon regal.

***

Campania-rubrică - „Trunchi și Suflet”

Învăţăm să respectăm fiecare arbore, privind cât de anevoioasă este naşterea şi creşterea unei păduri.

Câţi oameni ştiu că în România se pot planta 50 de milioane de puieţi pe an? Avem nenumărate maternități forestiere în care se produc, cu multă ştiinţă şi aplecare - mai ales la propriu, de două ori mai mulți pui de arbori.

Grădiniţa puieţilor este neîngrădită - munţii de împădurit. În prima ediţie a emisiunii mergem să vizităm un şantier de împădurire.

Producător Răzvan Petrişor

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1