loader
Foto

Galerie foto

Descălecaţi în Carpaţi pe coasta de... abur, cu atelajul cu doi cai

Duminică, 14 februarie, de la ora 15.30, la TVR 1, TVR HD şi online pe TVR+, am descălecat în Carpaţi la Vişeu de Sus de unde am plecat în expediţii cu Mocăniţa şi am ajuns la depozitul de armăsari de la Tîrgu Mureş.

 

Descălecaţi în Carpaţi

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Nu-i vreo glumă! Adică, nu vă aburim - chiar dacă vedeta rubricii Rezervat: Natura!” este Mocăniţa cu staţie de plecare de la Vişeu de Sus şi punct terminus Platinu. După o călătorie de 21 de km pe ecartament de 762 mm, te convingi că, de fapt, eşti pasager pe linie ferată internaţională.

N-am văzut niciodată şi în niciun loc din Romania o densitate mai mare de turişti străini - din Taiwan pană-n Australia - la staţia Paltinu. Aburul Mocăniţei este alungat şi înlocuit de fumul de grătar, iar legănatul de şină-ngustă e doar antrenament subţire pentru învârtita maramureşeană.

Dacă vreţi să vedeţi drifturi cu roti de căruţă, urmăriţi şi nu rataţi calendarul competiţiilor de atelaje cu 2 cai găzduite pe terenul Depozitului de Armăsari de la Trîgu Mureş.

Un depozit creşte armăsari de montă publică din cele mai cunoscute rase de cai şi oferă populaţiei, gratuit, posibilitatea de a îmbunătăţi calitatea cailor din propria curte, fermă, ori de la pensiune.

(w882) Cai

Este un serviciu asigurat de către stat. Caii de montă publică, ca şi orice altă cabalină de rasă, îşi perfecţionează trăsăturile genetice prin participarea la competiţii ecvestre.

***

Campania ”Trunchi și suflet” ne face şi mai cunoscători - cu finalitatea în a o respecta mai mult - într-ale facerii unei păduri.

Arborii mamă, ca orice este viu pe planetă, se sting biologic la un moment dat, dar ei nu trebuie recoltaţi până nu au asigurat, cu propria sămânţă, viitorul arboret seminţişul.

În ediţia din duminica aceasta, alfaţi cum lucrează cot la cot silvicii pentru binele aurului verde.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

22:00 Dosar România

* Dialog printre comploturi cu misteriosul Virgil Magureanu (II)

Producător Răzvan Butaru

23:55 Jocurile Olimpice

* Speranţe. Episodul 4

Producător Daniela Enăchescu

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1