loader
Foto

Descoperim Monumentul Turistului, la „Exclusiv în România” | VIDEO

Cristian Tabătă ne propune pe 10 noiembrie o ediţie încărcată de poveşti montane. D e la 19.00, la TVR 1 şi TVR 1 HD, aflăm şi despre cea mai izolată staţie meteo din România, dar şi cum s-au adaptat în pădurile noastre zi mbrii aduşi din Polonia.

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

În acest nou episod „Exclusiv în România” ajungem în Munţii Ţarcu. Jurnalistul Cosmin Jitariuc este cel care va lua la pas aceşti munţi pentru a le descoperi frumuseţile, dar şi poveştile.

(w882)

(w882)

Dacă veţi călători cu Eclusiv în România duminică, 10 noiembrie, veţi face cunoştinţă cu Cornel “Coco” Galescu, unul dintre cei mai importanţi alpinişti şi exploratori ai României. Coco a făcut parte din prima echipă românească ce a ajuns pe Everest. Atunci când nu e în expediţii, Coco Galescu organizează tabere prentru copii pe muntele Mic, cu scopul de a-i forma pe viitorii montaniarzi.

(w882)

(w882)

(w882)

De pe Muntele Mic ajungem la Rusca Montană, în judeţul Caraş-Severin, unde se pare că există un monument unic în lume, Monumentul Turismului, ridicat aici în anul 1936.

(w882)

Vom afla dacă e aşa de la cel mai în vârstă ghid montan din România - Mircea Socaciu, acum în vârstă de 85 de ani - ne va spune povestea acestui interesant obelisc, dar şi istoria vieţii lui de ghid turistic.

(w882)

Ştiţi unde unde se află cea mai izolată staţie meteo din România şi din sud estul Europei? Reporterul de serviciu Comin Jitariuc va urca pe Vârful Ţarcu la 2190 m altitudine, unde vom vedea în ce condiţii trăiesc meteorologii care colectează datele de prognoză a vremii, şi mai ales vom asculta poveşti despre viaţa trăită la mare altitudine.

(w882)

Pentru zimbrii de la Armeniş, contează mai puţin prognoza vremii. Ei au fost aduşi aici în 2014 din Polonia, cu ajutorul World Wildlife Foundation şi se pare că s-au adaptat perfect în pădurile noastre.

(w882)

Vom vedea cum trăiesc zimbrii în libertate şi mai ales ce înseamnă ecoturismul în aceasta zonă a ţării.

 

1:40 Dosar România (R)

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)

3:20 Telejurnal (R)

Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

(Reluare)
 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1