loader
Foto

Galerie foto

Despre aportul Regelui Mihai la integrarea României în NATO şi în UE, la Ora Regelui

Sâmbătă, 22 martie, o nouă premieră Ora Regelui , de la ora 13.00, la TVR 1, TVRi şi online, pe TVR+.

 

UPDATE: Ediția din 22 martie este disponibilă online pe TVR+

Telespectatorii TVR 1 au ocazia să afle care a fost aportul Regelui Mihai la integrarea României în NATO şi în Uniunea Europeană. Acest subiect, dar şi alte teme de gândit şi analizat sunt aduse în prim plan în ediţia de sâmbătă a emisiunii Ora Regelui, realizată de Camelia Csiki. Ora Regelui se difuzează, ca de obicei, de la ora 13.00, la TVR 1, TVR Internaţional şi online, pe TVR+.

Primul subiect al emisiunii este, ca de obicei, o exclusivitate. Alteţa Sa Regală Principele Radu vorbeşte pentru prima oară despre turneul pe care l-a făcut Regele Mihai pentru integrarea României în NATO şi Uniunea Europeană. Turneul a început în 1997, la scurt timp după revenirea definită în România a Majestăţii Sale şi a durat câţiva ani. Guvernul României din aceea vreme, dar şi cel care i-a urmat i-au cerut ajutorul Regelui Mihai pentru a reprezenta imaginea României în lume. Deşi aportul Majestăţii Sale a fost unul major, Regele Mihai nu a vorbit niciodată în public despre contribuţia Sa la acest act istoric.

"Republică versus Monarhie" este un alt subiect dezbătut la Ora Regelui, subiect din care aflăm ce Românie îşi doresc oamenii şi cine vor să-i reprezinte.

Tot în ediţia din această săptămână telespectatorii pot vedea „Portretul Principesei Moştenitoare Margareta în prag aniversar”, dar şi agenda vizitelor externe pe care Casa Regală a României le-a făcut în primele luni ale anului 2014.

Ora Regelui din 22 martie se încheie cu povestea clădirii în care functionează Muzeul Naţional de Geologie al României, o altă clădire ctitorită de Regele Carol I.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

 

Producător Lidia Voicu

Realizator Camelia Csiki


Despre Ora Regelui la TVR 1:

Emisiunea Ora Regelui reflectă prezentul românesc prin prisma valorilor şi principiilor Coroanei. Pe durata unei ore, programul cuprinde reportaje, interviuri şi dialoguri pe teme culturale, diplomatice, religioase, politice, juridice, economice, constituţionale – toate din perspectiva reprezentării statale şi a intereselor fundamentale româneşti. Ora Regelui încearcă, prin dovezi şi mărturii, să facă lumină în istoria României, reinterpretată şi modificată în ultimii 70 de ani, să ofere românilor adevărul despre perioada monarhiei, despre rolul Regelui Carol I în modernizarea ţării sau câştigarea independeţei, despre cum a ajutat Casa Regală România, despre rolul Regilor României în evoluţia societăţii româneşti. În emisiunea Ora Regelui de la TVR 1, telespectatorii pot urmări imagini de arhivă cu şi despre toţi regii şi reginele României, începând cu Regele Carol I şi Regina Elisabeta, Regele Ferdinand, Maria, copiii acestora, Regina Mamă Elena, Regele Mihai, Principesa Moştenitoare Margareta, dar şi imagini actuale, din viaţa de zi cu zi a Casei Regale a României. În programul realizat de echipa de patru profesionişti ai TVR - realizatorii Camelia Csiki, Bogdan Şerban Iancu, Marilena Rotaru şi producătorul Lidia Voicu - apar oameni de ştiinţă, de artă, diplomaţi, scriitori, precum şi analişti români şi străini. De asemenea, sunt ilustrate cele mai semnificative şi prestigioase prezenţe regale româneşti în capitalele lumii. Emisiunea poate fi urmărită şi online, pe www.tvrplus.ro.

18:00 Punctul critic

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Nadine Vlădescu-jurnalist TVR

*Predicţiile, între ştiinţă şi pseudoştiinţă

Invitaţi:

Prof. Adrian Mitroi, doctor in finante comportamentale,

Psiholog Radu Lecca,

Anca Dimancea, specialist Feng Shui

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Raluca Neagu, Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

19:45 Sport

Transmisiune directă

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1