loader
Foto

Galerie foto

Despre băncile de ţesuturi, în campania TVR "O ţară mai bună"

Emisiunea săptămânală de reportaj a TVR 1, O ţară mai bună, se difuzează miercurea, de la ora 22.00 şi este prezentată de Nicolle Stănese.

 

Nicolle Stănese
O ţară mai bună

Ediţia este disponibilă pe TVR+

În ediţia din 28 mai a emisiunii O ţară mai bună, redactorul Irina Luca a adus clarificări într-un nou capitol al campaniei Viaţa pe lista de aşteptare. Miercuri seară, de la ora 22.00, emisiunea O ţară mai bună de la TVR 1 şi tvrplus.ro a vorbit despre băncile de ţesuturi.

Conform normelor europene, în România ar trebui să existe patru bănci de ţesuturi, în care să fie stocate grefe de piele, cornee, os, tendon. Pentru medici şi pacienţi, asta ar însemna siguranţa unei operaţii reuşite. Conform programului Autorităţii Naţionale de Transplant, aceste bănci de ţesuturi ar trebui să funcţioneze la Bucureşti, la Timişoara, la Târgu Mureş şi la Iaşi. În momentul în care vor exista aceste bănci, vor putea fi distribuite ţesuturi regional, la toate centrele care sunt în jurul băncii.

„Proiectul realizării acestor bănci de ţesuturi a început în 2006. În 2008, ţara noastră a pierdut o finanţare europeană de 3,5 milioane de euro. Iar anul acesta riscăm să fim sancţionaţi dacă nu vom reuşi să ducem proiectul la bun sfârşit”, ne spune Irina Luca, redactorul care a pregătit episodul de miercuri, 28 mai, al emisiunii O ţară mai bună.

Într-O ţară mai bună, veţi cunoaşte pacienţi care au avut şansa unui transplant de ţesut, dar şi medici pasionaţi, care încă nu au obosit să lupte cu sistemul. Miercuri, 28 mai, de la ora 22.00, la TVR 1 şi tvrplus.ro a fost făcută o pledoarie pentru donarea de ţesuturi şi organe.

CampaniaViaţa pe lista de aşteptare, prima campanie a TVR 1 derulată în emisiunea O ţară mai bună, este realizată de Dana şi Tiberiu Ştefănescu şi prezentată de Nicolle Stănese.

Din 2 aprilie, în fiecare miercuri, de la ora 22.00, TVR 1 şi tvrplus.ro vă invită la un exerciţiu de imaginaţie: cum ar fi dacă am trăi într-o ţară mai bună. Emisiunea O ţară mai bună prezintă campanii realizate de TVR pentru a vă arăta o Românie cu locuri frumoase, o ţară cu oameni generoşi şi buni, locul tău aşa cum ai vrea să fie mâine. În campaniile iniţiate de TVR vor fi implicate atât vedete TVR, cât şi personalităţi din diferite domenii, care pot reprezenta un model pentru comunităţile lor. Pentru că lucrurile se schimbă prin exemplul personal, nu prin teorie.

 

1:00 Petrecere...cu cântec! (R)

Prezintă Iuliana Tudor

Română. Jurnalist Anamaria Voicu. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Iuliana Tudor

(Reluare)

2:50 M.A.I. aproape de tine (R)

/

(Reluare)
 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1