loader
Foto

Galerie foto

Despre iubire, suferinţă şi iertare, un interviu emoţionant la „Ora Regelui”

Într-o vizită la Mănăstirea Plumbuita, Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu au acordat un interviu în exclusivitate realizatoarei TVR Dana Deac. Prima parte a acestuia o urmărim sâmbătă, 8 aprilie, la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

La mijlocul lunii martie, Custodele Coroanei Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu au vizitat Mănăstirea Plumbuita. Realizatoarea TVR Dana Deac i-a însoţit, iar sâmbătă, la Ora Regelui, urmărim prima parte a interviului despre iubire, suferinţă şi iertare acordat de Alteţele Lor Regale în cel mai vechi aşezamânt monahal al Bucureştiului. Emisiunea poate fi văzută pe 8 aprilie, de la ora 15.00, TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

(w882) Ora Regelu

O metoda inovativă pentru tratarea copiilor cu sindromul Down a fost introdusă în Romania cu patru ani în urmă. Alteţa Sa Principesa Maria s-a aflat în mijlocul copiilor care sunt înscrişi într-un program special de terapie şi activităţi asistate cu animale. Despre ei aflăm mai multe tot la Ora Regelui, în această sâmbătă.

Şi tot atunci - povestea unui obiect vestimentar care vorbeşte despre modernitate, despre revoluţii, războaie şi pace – pălăria, cea care a făcut istorie de la curţile regale până pe platourile de filmare.

Rubrica „Monarhiile lumii” ne conduce la Curtea Regală a Olandei, unde descoperim cum plănuieşte regele Willem-Alexander al Ţărilor de Jos să-si serbeze ziua de naştere. Apoi, vom afla ce calităţi trebuie să aibă orice firmă care doreşte să devină furnizor al unei case regale.

La Ora Regelui, telespectatorii află informaţii despre monarhie şi regii României şi pot însoţi Familia Regală în cele mai importante momente ale existenţei sale. Emisiunea poate fi urmărită la TVR 1, TVR HD şi TVR  Moldova pe 8 aprilie, de la ora 15.00, iar la TVR Internaţional tot sâmbătă, de la 17.00.

Redactori: Anamaria Pleşcan, Cristi Popescu

Producător: Lidia Voicu

Realizator: Dana Deac

Regia artistică: Dan Manoliu

Foto: facebook.com/CasaRegala

***

Despre Ora Regelui:

O emisiune pe teme istorice despre monarhie şi regii României, Ora Regelui oferă publicului informaţii despre ce a însemnat Monarhia pentru români, cum au influenţat regii istoria, cultura şi viaţa politică, economică şi socială a românilor. Timp de aproape o oră, rulează secvenţe inedite din arhivele cinematografice, dar şi imagini de astăzi. Emisiunea vorbeşte despre diferenţele dintre ce a fost şi ce este România, cât de bine au fost transmise şi învăţate lecţiile istoriei şi cât din ceea ce am învăţat - mai ales în perioada celor 45 de ani de comunism - despre Monarhie şi Regele Mihai, este mit sau adevăr.

Emisiunea conţine reportaje pe subiecte istorice, despre Casa Regală a României din vremea lui Carol I până astăzi, imagini mărturii de arhivă, vox-uri de la oameni simpli (despre rolul pe care l-a avut şi îl mai are Regele Mihai, Casa Regală sau despre momente ale istoriei care au fost reinterpretate în ultimii 60 de ani), dar şi interviuri cu diverse personalităţi şi o agendă actualizată a Casei Regale (vizite la alte case regale, acţiuni pe care le întreprinde Casa Regală pentru a reprezenta imaginea României în afara ţării, acţiuni economice, caritabile, importanţa pe care a avut-o Casa Regală în procesul de integrare în UE şi NATO etc.).

17:00 Dincolo de alb şi negru

* Emisiunea continuă seria de întâlniri cu invitaţi inspiraționali.

Programul pune accent pe acurateţea discuţiei, apelând la analize serioase ale evenimentelor şi la opinii pertinente.

Moderator Mihaela Crăciun

* Viaţa armonioasă şi sensurile ei

Invitat Cristian Rachitan-doctor, specialist in remedii naturale

Producător Ioana Mureşan

18:00 Ţară, ţară, cine eşti?

Moderator Mădălina Dobrovolschi

“Țară, țară, cine ești?” aduce în prim plan oameni care găsesc soluții funcționale pentru comunități şi prezintă soluții care, dacă ar fi multiplicate la nivelul întregii societăți, ar ameliora imaginea României.

Emisiunea propune o perspectivă inedită pe piața media din România, aceea a jurnalismului bazat pe soluții, pentru că, deși pornește de la statistici negative, în care România nu arată deloc bine, emisiunea aduce în studio oameni care construiesc și implementează soluții.

* Copiii bolnavi transportaţi de asociaţia Blondie în străinătate

Invitate: Adelina Toncean-Asociatia Blondie şi Irina Margarint, medic

Producător Ioana Mureşan

 
Cum se dezbate partajul succesoral?

Cum se dezbate partajul succesoral?

publicat: sâmbătă, 20 aprilie 2024

Ce este partajul succesoral și cine moștenește averea în familie după un deces? Cine poate solicita ieșirea din indiviziune? Care este Instanța ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

 

#tvr1