loader
Foto

Galerie foto

Despre Love Building, la Nocturne de la TVR

Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol au venit la  Nocturnele Marinei Constantinescu din 25 noiembrie. Cei trei interpretează în Love Building rolurile a trei antrenori de „dragoste".

 

Marina Constantinescu
Nocturne

UPDATE: Ediţia din 25 noiembrie este disponibilă pe TVR+

După întâlnirea de săptămâna trecută cu tinerele Iulia Rugină (regizorul filmului Love Building), Oana Răsuceanu şi Ana Agopian (scenariste), discuţia cu generaţia tânără a filmului românesc continuă, în studioul TVR, cu actorii Dorian Boguţă, Dragoş Bucur şi Alexandru Papadopol. Marina Constantinescu îi aşteaptă pe telespectatori la o nouă discuţie despre film luni, de la ora 24.00, la Nocturne de la TVR 1, TVR HD şi online pe www.tvrplus.ro.

Dorian Boguţă, Dragoş Bucur şi Alexandru Papadopol interpretează în Love Building rolurile a trei antrenori de „dragoste", aflaţi într-un cantonament de o săptămână, ocazie cu care cuplurile ajunse pe marginea prăpastiei încearcă să se regăsească. Să-şi aducă aminte de ce  s-au îndrăgostit, ce le-a plăcut iniţial unii la alţii, să surmonteze probleme ca rutina, minciuna, trădarea, indiferenţa...

Cei trei antrenori, terapeuţi, pun cuplurile în faţa unor „probe" menite să reaprindă flacăra iubirii. Nimic complicat, lucruri foarte simple pe care, de cele mai multe ori, uităm să ni le amintim şi să le ţinem vii într-o relaţie de dragoste. Telespectatorii pot lua lecţii pentru acasă din această poveste, pentru că nimeni nu este scutit de pericolele care pândesc dragostea.

Despre un film prost şi un film bun. Despre Love Building sau cum să construieşti, să repari şi să ierţi. Din dragoste. Despre proiectul actoriedefilm.ro, iniţiat de cei trei invitaţi ai Marinei Constantinescu, aflaţi amănunte în ediţia de azi, de la ora 24.00, a emisiunii Nocturne.

 

Noul sezon al emisiunii Nocturne a început pe 7 octombrie cu un invitat special: Ioan Holender. Apoi, lumea filmului a fost descifrată cadru cu cadru de: operatorul Vivi Drăgan Vasile, regizorul Cristi Puiu, criticul de film Mihai Chirilov, producătorul de film Ada Solomon, „vocea filmelor” Irina Margareta Nistor, scenaristele Oana Răsuceanu şi Ana Agopian şi regizorul de film Iulia Rugină.

Criticul de teatru Marina Constantinescu a început să facă televiziune în 2000, ca realizator al emisiunii Cabina de montaj, iar din 2001 povestea ei continuă cu Nocturne, emisiune difuzată de TVR1.

Nocturne este o reverenţă în faţa valorii, a verticalităţii morale şi profesionale, aşa cum o descrie şi Marina Constantinescu. „Nocturnele sunt poveşti cu şi despre oamenii din mine şi din jurul nostru. Sondez continuu pe terenul marilor valori, prea puţin cunoscute, pe de o parte, precum şi dialoghez cu mari personalităţi, prea bine cunoscute, pe care încercăm să le prezentăm, cu smerenie şi cu modestie, în imagini mai puţin bătătorite, cu stări mai puţin intuibile." Marina Constantinescu face echipă la Nocturne cu regizorul Aurel Badea şi producătorul Oana Cucuruzeanu.

Întreaga colecţie de emisiuni Nocturne poate fi vizionată online pe www.tvrplus.ro, iar cei interesaţi pot interacţiona cu echipa emisiunii pe pagina de Facebook - http://bit.ly/NocturneTVR1.

 

22:00 Dosar România

* DINCOLO DE AURUL APUSENILOR

Exploatarea aurului în Apuseni este astăzi amintire. Se spune că 1% din aurul lumii a fost scos din măruntaiele acestor munți, dar prețul plătit a fost pe măsură. Ultimii 30 de ani au fost cei mai agitați. În patrulaterul aurifer Zlatna-Brad-Abrud-Roșia Montană, mineritul aurifer de subteran a fost îngropat și apoi inundat.

Acolo au pierit mulți mineri sub tone de rocă, dar au mai murit și la suprafață, cu praf în plămâni, bolnavi de silicoză, cerând mai mult aer.

Mineritul aurifer a fost închis definitiv, la începutul anilor 2000.

Absorbiți de interminabilul scandal de la Roșia Montană, puțini români au auzit de proiectul minier de la Rovina, o localitate din județul Hunedoara, aflată la numai câțiva kilometri de municipiul Brad. Acest proiect minier seamănă izbitor cu eșuatul proiect minier de la Roșia Montană prin dimensiunile sale și potențiala durata pe 30 de ani. La fel ca la Roşia Montană, exisă susţinători dar şi opozanţi ai proiectului minier.

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

23:45 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)
 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1