loader
Foto

Despre pofte şi mâncare, de la A la infinit

Nu știu cum se face, însă în televiziune, cu fiecare ediție a emisiunii din a cărei echipă faci parte,  devii mai sever cu tine, mai chițibușar.

 

Smaranda Vornicu-Shalit
De la A la... infinit

Ediția emisiunii de sâmbătă, 19 octombrie, poate fi urmărită online pe TVR+

Un text de Smaranda Vornicu

În loc să te relaxezi și să îți spui „gata, am făcut-o și pe asta, merge și aşa”, vezi cusururi și acolo unde nu există și devii  - dacă nu amuzant - atunci de-a dreptul enervant pentru cei apropiați, pe care îi terorizezi cu întrebări de tipul: „dar rubrică aia ți-a plăcut? Cât de mult? Și ce nu ți-a plăcut? Ți-a plăcut așa, de nota  10 sau dai doar din cap că să scapi de mine ori ca să îmi faci pe plac?”

În cea de-a două ediție a emisiunii De la A la infinit am ales să vorbim despre abundență, despre recoltă și despre felul în care ne alimentăm.  Mărturisesc sincer și public: sunt o mare pofticioasă.  Pe deasupra, gătesc suficient de bine încât să îmi pot satisface, fără intervenții exterioare, cam orice capriciu alimentar.  Așa că răspunsurile invitaților noștri, prof. dr. Cătălin Copăescu - nu cred că există persoană supraponderala din România care să nu fi auzit de domnia-sa și de minunile pe care face pentru cei care au pierdut lupta cu kilogramele prin diete de tot felul - și chef Titi Comănescu, m-au interesat extrem de mult.  Am încercat și sper că am reușit să confirmăm  - împreună cu ei - care este rețeta succesului, atunci când vine vorba despre alimentația și sănătatea noastră.

Nu ducem lipsă, în această ediție, de muzică bună.  În minunatul decor al Domeniului Ştirbey, Grigore Leşe va aduce strigăturile de petrecere care să ne meargă la inimă, Nicolae Mărgineanu ne va cântă despre chefurile fanariote și atmosferă lor decadentă, iar trupă VH2 ne va aminti  că trece vremea și că este, poate, cazul să schimbăm ceva în bine în viață noastră.

V-am pregătit o surpriză marca Tudor Vornicu și umor din arhivă Televiziunii Române, plus rubricile noastre obișnuite.  De la produse cosmetice bio și până la lista de cumpărături ideală, alcătuită alături de mediul nutriționist Anda Avramescu, de la orășeni care s-au decis să se mute, fără urmă de remușcare, la țară și până la bloggeri pasionați de mâncare, de la variantă light a unei rețete care definește fast-food-ul și până la povești despre locuri minunate de întâlnire cu vinul bun, avem de toate.

Abia aștept să vedeți emisiunea.  Nu de altă, însă am nevoie de „victime” noi, pe care să le terorizez cu întrebările mele fără sfârșit: Ce v-a plăcut? Ce nu v-a plăcut? Ce altceva ați vrea să vedeți sau să revedeți în emisiunea De la A la infinit? Familia și prietenii mă consideră deja insurportabilă.  Eu mă consider extrem de norocoasă să pot fi parte a unei emisiuni vii, pline de culoare și mereu mai bune, pe TVR1.

12:30 Parlamentul României

Prezintă Radu Rădulescu

Producător Emilia Rădină

13:00 Oamenii şi legea (R)

Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

(Reluare)
 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1