loader
Foto

Despre restructurările cerute de FMI, joi la "Interes general"

Oficialii FMI cer restructurări masive şi radicale. Autorităţile de la Bucureşti amână discuţiile. Românii sunt prinşi la mijloc. Ion Popescu, preşedinte Confederaţia Sindicală Naţională Meridian a fost invitatul lui Sorin Burtea,  la TVR 1, la ora 17:00.

 

Sorin Burtea
Interes general

UPDATE: Ediţia este disponibilă online pe TVR+

România şi-a corectat în mare parte dezechilibrele interne şi externe cu ajutorul unui mix de politici macroeconomice solide. Aceasta este concluzia experţilor Fondului Monetar Internaţional şi ai Comisiei Europene la încheierea misiunii în ţara noastră. Cu toate că veştile sunt bune, reprezentanţii FMI au remarcat faptul că măsurile de convergenţă au stagnat, iar slaba infrastructură publică a îngreunat creşterea economică. Specialiştii au recomandat accelerarea absorbţiei fondurilor europene, în special pentru proiecte de infrastructură, reluarea reformării companiilor de stat şi eliminarea efectelor crizei din sistemul financiar.

Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană au cerut, în cadrul negocierilor purtate la Bucureşti, ca liberalizarea preţului la gaze să fie aplicată din luna aprilie pentru populaţie şi pentru centralele care produc energie termică, cu o  creştere de la 53,5 lei MWh la 62.

În privinţa companiilor energetice Hunedoara şi Oltenia, oficialii străini au solicitat restructurarea “masivă şi radicală”, însă, Guvernul este de părere că măsura nu salvează industria de profil, dimpotrivă, diminuează semnificativ importanţa sectorului.

Premierul Victor Ponta a precizat că, în aceste condiţii, a treia misiune de evaluare a acordului nu se finalizează cu o scrisoare de intenţie din partea României, iar discuţiile pe punctele divergente continuă în aprilie.

Aşteptăm întrebările dumneavoastră pe adresa interesgeneral@tvr.ro şi pe pagina www.facebook.com/InteresGeneralTVR1.

Campania „Solicitaţi bonul fiscal!” continuă cu informaţii şi extragere în direct, de 8 premii, fiecare de 500 de lei.

Emisiunea “Interes general” se difuzează în direct, la TVR 1 şi poate fi urmărită online, pe TVR+ şi pe tabletă sau mobil.

4:55 Agrostrategia (R)

Producator Vlad Macovei

(Reluare)

5:45 Fiica regelui (R)

(THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014) Episodul 52

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

Dramă istorică. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

(Reluare)
 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1