loader
Foto

Despre stres şi relaxare, De la A la Infinit

Într-o măsură sau alta, într-un fel sau altul, stresul nu ne lasă în pace pe niciunul dintre noi.  Însă ce este stresul? Oare nu am ajuns să ascundem, sub pălăria unui singur cuvânt, mult prea multe înțelesuri?

 

Smaranda Vornicu-Shalit
De la A la... infinit

Toate neliniştile noastre, toate temerile şi slăbiciunile par să se fi refugiat aici.

Am văzut, de curând, un interviu cu un domn în vârstă de 106 ani.  Secretele lui? Odată cu înaintarea în vârstă, să mănânci din ce în ce mai puţin şi să nu te enervezi pe nimeni, niciodată.  Nu ştiu dacă este posibil aşa ceva, însă poate că este o metodă care cred că merită încercată.  Calmul, bunătatea necondiţionată şi care nu aşteaptă recompensa, îngăduinţa şi răbdarea faţă de ceilalţi. Poate că acestea ar putea fi câteva dintre soluţiile pentru a ne reduce nivelul de stres.

Aurora Liiceanu, invitată în emisiunea noastră, spunea că – deseori – folosim stresul drept scuză pentru neputinţa de a ne gestiona corect problemele.  Maestrul Dorel Vişan, prezent şi domnia-sa alături de noi, ne-a făcut mai optimişti, povestind o mulţime de lucruri interesante despre modul în care a reuşit să îşi reaşeze sănătatea pe direcţia bună, cu gândul, cu sufletul şi cu determinarea de a se vindeca. Şi de a trăi mai bine şi mai frumos, printre albine, vie şi grădina de legume.

Despre feluri în care ne putem canaliza energiile şi de a le pune în slujba sănătăţii noastre, aflăm şi de la Monica Onea, vicepreşedinte a Federaţiei Române de Qigong sau de la eroul reportajului Irinei Luca, Mihai Albu.

Lucrurile care ne stresează sunt multe, mărunte sau mai puţin mărunte.  Frica noastră cronică de cutremure îşi găseşte antidotul în discuţia cu domnul Mircea Radulian, Director al Institutului pentru Fizica Pământului şi cu reprezentantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, psiholog Cristian Tarbu. De la ei, aflăm că sunt lucruri concrete, simple şi obligatorii pe care trebuie să le facem pentru a fi pe cât se poate de pregătiţi pentru un astfel de moment.

Printre sfaturi înţelepte şi portrete de oameni care ne ajută să ne gestionăm stresul, am presat momente calde  - îi vom vedea dansând, în deplin acord cu decorul de la Palatul Stirbey, pe Hypnotic Dance şi o vom asculta destăinuindu-se şi cântând pe Oana Sârbu.  Vă aşteptăm şi sperăm ca, după această ediţie a emisiunii, să vă regăsiţi zâmbetul şi să fiţi mai puţin stresaţi!

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă: Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

14:30 Ora regelui

Tinerii din București și din Iași care au finalizat nivelul de aur al programului Duke of Edinburgh, în acest an, au obținut cea mai înaltă distincție și, în cadrul unei ceremonii organizate de Majestatea Sa Margareta, la Palatul Elisabeta, au primit certificatul de recunoaștere.

Alteța Sa Regală Principele Radu a vizitat un liceu special al Buzăului, Colegiul Economic ”Regele Mihai”. După București, aici este al doilea centru de învățământ din țară din care provin mulți dintre studenții Academiei de Studii Economice din capitală.

Într-o clădire-monument de arhitectură din Craiova, a fost inaugurat Muzeul Cărții și Exilului Românesc. Noul muzeu ce deține 38 de colecții, reprezintă una dintre atitudinile necesare în rescrierea istoriei noastre postbelice și în reconsiderarea istoriei literaturii și culturii românești.

Arhiva primei agenții de presă din țară a început să se constituie cu 135 de ani în urmă. În acest timp, Agerpres a consemnat zi de zi evenimentele românilor și ale lumii. Povestea agenției care își păstrează menirea de a informa corect, impartial și prompt, o aflăm în ”Ora Regelui”.

Prezentator: Bogdan Șerban-Iancu

Editor de imagine: Nicolaie Cernat

Realizatori: Bogdan Șerban-Iancu, Adelina Dumitrescu, Sandrino Gavriloaia

Producător Lidia Voicu

 
Cum se dezbate partajul succesoral?

Cum se dezbate partajul succesoral?

publicat: sâmbătă, 20 aprilie 2024

Ce este partajul succesoral și cine moștenește averea în familie după un deces? Cine poate solicita ieșirea din indiviziune? Care este Instanța ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

 

#tvr1