loader
Foto

Din 1 august, pătrundem în „America necunoscută”, la TVR 1 | VIDEO

Jurnalistul elvețian Arthur Honegger realiza, în 2019, o serie documentară ce prezintă fața nevăzută a câtorva state americane. „America necunoscută” se vede sâmbăta și duminica, de la 15.30, din 1 august, la TVR 1. Episodul 1: „Ținutul indienilor Sioux”  

 

Arthur Honegger a fost corespondentul televiziunii publice elvețiene în Statele Unite timp de opt ani, în perioada președintelui Obama. În acel interval, el a vizitat aproape toate cele 50 de state americane. După câţiva ani, elvețianul s-a reîntors în America pentru a călători în cele patru state până atunci necunoscute lui: Dakota de Sud, Porto Rico, New Mexico şi Hawaii. Seria documentară în patru părți „America necunoscută” (MY UNKNOWN AMERICA, Elveţia, 2019) este rezultatul acestei călătorii. Telespectatorii TVR 1 au ocazia să vadă, prin ochii jurnalistului, regiuni ce nu intră în circuitul turistic și să cunoască provocările cu care se confruntă locuitorii acestora, dar și posibilii vizitatori. Seria „America necunoscută” se difuzează sâmbăta și duminica, de la ora 15.30, din 1 august, la TVR 1.

(w882) honegger

Primul episod îl poartă pe Arthur Honegger în „Ținutul indienilor Sioux”, în Dakota de Sud. Aici, el intră în lumea indienilor Sioux Lakota, de la care învață să călărească, dar și să înțeleagă oamenii, animalele și natura altfel decât o făcuse până atunci.

(w882) deal

În Dakota de Sud, Honegger călătorește în rezervația Pine Ridge. Este una dintre rezervațiile în care indigenii au fost exilați după cucerirea Americii de Nord, forțați să renunțe la modul lor de viață tradițional. Regiunea este acum una dintre cele mai sărace din Statele Unite: locurile de muncă sunt rare și practic nu există o familie care să nu se lupte cu probleme legate de alcool sau droguri. Cu toate acestea, indigenii nu au uitat propria cultură.

(w882) sioux

În acest microcosmos închis, jurnalistul caută să afle răspunsuri la câteva întrebări fundamentale: cum trăiește acest popor în America de azi? Care este relația specială pe care acest trib o are cu caii, cu bivolii și cu întreaga natură? Ce poate învăța el, ca european, de la acești oameni?

(w882) cal

(w882) copil

În căutarea acestei legături, elvețianul urcă pentru prima oară pe cal. Scopul său este să călărească prin parcul național Badlands cu indienii Sioux Lakota. Parcul face parte din rezervație și este cunoscut pentru peisajul său spectaculos. În această călătorie, Honegger își trăiește propria experiență a naturii. Vegetarianul însoțește o vânătoare tradițională de bivoli și se roagă într-o cabană împreună cu localnicii.

(w882) bivoli

12:00 Teleshopping

12:30 Parlamentul României

Prezintă Radu Rădulescu

Producător Emilia Rădină

 
Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri – joi seară, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu deschide o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Mesaj către lumea de azi: Ei sunt „Români universali”!

Cutia de viteze automată, testul Papanicolau, declanșarea artificială a ploilor, implantul dentar sau scaunul ejectabil pentru avioane sunt doar ...

 

#tvr1